Eksplosjon av søkere til Kongesommer

UTFORDRING: Prosjektleder for Kongesommer, Roald Brekke, har fått store utfordringer i forhold til lange ventelister på mange av aktivitetene. Nå vil han utvide tilbudet. Foto: Trond Eirik Olsen

Ventelister tvinger fram ytterligere satsing.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

KONGESOMMER: Søknadene til Kongesommer økte i år med hele 50 prosent. Ventelistene har vært lange og behovet for utvidelse av tilbudet er stort.

– Jeg er mildt sagt overrasket over den eksplosive økningen der det i første rekke er heldagstilbudene med en ukes varighet for aldersgruppen fra 3. til 5. trinn som har størst pågang. De siste årene har det vært en mindre økning, men nå har det tatt helt av, sier prosjektleder for Kongesommer Roald Brekke.

Lange ventelister

Kongesommer, som kort sagt er et kommunalt tilbud med ulike rimelige ferie- og fritidsaktiviteter for barn fra tredje trinn i skolen og opp til 17 år, hadde i år 603 søkere mot 402 søkere i 2017. Dette er en økning på hele 50 prosent. Tildeling av plasser skjer ved loddtrekning, men barn som er påmeldt via flyktningenheten, barnevern, NAV og liknende organisasjoner har fortrinnsrett. I alt 61 barn fikk i år friplass og tilrettelagt plass.

– Alle som har hatt rett på friplass og tilrettelagt plass har fått dette, men ventelistene har vært lange for andre. Lengst har det vært for ferieklubben der 170 barn har stått på venteliste, sier Brekke.

Må øke tilbudet

Brekke har ingen samlende forklaring på den eksplosive økningen, men han regner likevel med at økningen er en trend som også vil fortsette de nærmeste årene. Han viser i denne sammenheng til at den eksplosive økningen av søkere gir store utfordringer i forhold til neste Kongesommer, og mener at det av den grunn er nødvendig med en utvidelse av tilbudet.

– Vi er i gang med en evaluering av tilbudet, men det er klart at vi trenger å få tilført mer midler om vi skal klare å møte det økende behovet. Hovedutfordringen blir å øke antall plasser i aldersgruppen 3. til 5. trinn, her er behovet størst, sier han.

Totalbudsjettet for Kongesommer var i år på 1,8 millioner kroner. BUFDIR (Barne-, ungdoms- og familieetaten) har bidratt med 650.000 kroner som midler i forhold til å bekjempe barnefattigdom, mens resten er finansiert gjennom deltakerbetaling og kommunale midler.

– Det vil nok være snakk om noen 100.000 i økte tilskudd. Vi kommer nå til å jobbe opp mot både BUFDIR, kommune og andre enheter for å hente inn mer midler. Vi jobber også med en endelig rapport om situasjonen og behovet som vil være ferdig til våren, sier Brekke.

Politikerne i utvalg for kultur og oppvekst får neste måned en foreløpig rapport fra årets Kongesommer på bordet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...