Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Ektepar ble «Årets seniorer» i Sandnes

PRISVINNERE: Ekteparet Johanne og Arne Hove er kåret til årets seniorer i Sandnes. Foto: Trond Eirik Olsen

Hedret for frivillig arbeid på flere felt.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.10.2017 kl 07:58

PRIS: Selv om begge nærmer seg 90 år er det lite å si på engasjementet til Johanne (Nanne) og Arne Hove. Onsdag ble ekteparet hedret med prisen som årets senior.

– Vi ble overrasket da vi fikk beskjeden om at vi hadde vunnet prisen. Det er nok flere andre som hadde fortjent denne hederen mer enn oss, men vi trøster oss med at det ikke er oss som har bestemt dette. Eldreådet får ta skylden, sier Arne Hove (89) og smiler lurt mot kona Johanne (Nanne) (87).

Vi treffer ekteparet hjemme i stua i Langgata dagen før de får overrakt prisen som Sandnes Eldreråd deler ut i forbindelse med den årlige senioruka. Å få de to til å skryte av egen innsats er vanskelig.

– Vi liker å kunne hjelpe til og være til nytte. Det er flott å kunne bidra for andre og den takknemligheten vi møter er belønning nok i seg selv, men når vi har fått summet oss litt må jeg si at det er litt stas å få en slik pris, sier Arne Hove.

Mangfoldig virke

Ifølge leder Aase-Brit Borsheim i Sandnes Eldreråd har pensjonistekteparet fått seniorprisen for mangeårig frivillig innsats både ved eldresentre, menighet og historielag. Det er spesielt Trones bolig- og eldresenter som har fått nyte godt av ekteparets innsats og det er ikke få timer frivillig arbeid de to har lagt ned her. Johanne har ledet arbeidsgrupper som blant annet har laget ting til basarer på dagsenteret, mens Arne har vært leder for karatreff og spilt keyboard under ukentlige sangtreff. Skal man ramse opp alt ekteparet har vært involvert i ville det blitt en lang liste, men frivillig meninghetsarbeid må nevnes.

– Troen har vært viktig for oss og dette er noe som vi har gjort med glede, sier Arne Hove som også har vært kirketjener og sentral i oppbyggingen av Sandnes Menighetssenter.

Johanne, eller Nanne som hun kalles, er det nok mange som kjenner fra bruktbutikken Om igjen, som hun i dag leverer kaffe og småkaker til. Selv er hun beskjeden i forhold til sin egen innsats.

– Jeg synes ikke det er så veldig mye å trekke fram, sier hun og smiler beskjedent.

Data for eldre

At alder ikke er en hindring for å lære nye ting er ekteparet også et godt eksempel på. Det er ikke så mange årene siden Arne Hove startet opp med dataundervisning for eldre på Trones senteret.

For mange er Hove nok likevel best kjent i forhold til det arbeidet han har lagt ned for Sandnes historielag der han lenge også var med i styret. I 2013 ble han også tildelt Sandnes kommune sin kulturpris for sitt engasjement for lokalhistorie og Vitenfabrikken. Han hadde da en svært sentral rolle i forhold til å få oppkalt plassen ved Lanternen etter Aaslaug Aasland og ifølge ham selv har historielaget også nå større prosjekt på gang.

– Men det vil jeg ikke si noe om nå, sier han og smiler lurt.

PS. På grunn av en feil i trykkeprosessen, falt denne artikkelen ut av torsdagens papiravis.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...