Eliteserieklubber viser interesse for Selvik

Egil Selvik skal etter planen returnere til Sandnes Ulf etter sesongen. Men han er også på blokka til minst tre eliteserieklubber. Foto: Rune Eikeland

Egil Selvik (21) fra Ganddal har storspilt i Obosligaen denne sesongen. Det har klubber i Eliteserien fått med seg.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sandnes Ulf-keeperen, denne sesongen på utlån til Nest-Sotra, har tatt Obosligaen med storm. Mye takket være hans bidrag mellom stengene, spiller det nyopprykkede laget kvalifisering til Eliteserien neste søndag. Motstander er Aalesund, et lag Nest-Sotra har slått begge gangene denne sesongen. På Color Line Stadion reddet Selvik et straffespark og dermed to poeng på overtid.

– Det var en fin opplevelse, så vi har gode minner derfra. Alt kan skje, og jeg skal i hvert fall gjøre mitt ytterste for å være påskrudd og hjelpe laget, sier Selvik, som har kontrakt med Sandnes Ulf ut 2019-sesongen.

Salgsobjekt

Selvik har spilt 29 kamper denne sesongen og prestert på et jevnt høyt nivå. For Sandnes Ulfs del er det naturligvis gledelig å se utviklingen 21-åringen har hatt.

– Han har hatt en kjempesesong. Egil har utviklet seg akkurat slik vi håpet og trodde på forhånd, sier Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes.

Spørsmålet er bare om utlånet av Selvik styrker stallen til Sandnes Ulf neste sesong – eller pengesekken. Markedsverdien til Selvik har økt betraktelig det siste året.

Planen har hele tiden vært at Selvik skal returnere og spille 2019-sesongen i Sandnes Ulf. Men det fordrer at Selvik skriver under ny kontrakt, garanteres førstekeeperplassen – og at han ikke får mer interessante tilbud på bordet.

Og det er overhodet ikke usannsynlig at så skjer. Sandnes Ulf har per i dag fire keepere i stallen, tre utenom Selvik. Saku-Pekka Sahlgren har vært Sandnes Ulfs nummer én så lenge han har vært skadefri. Nicklas Frenderup og Deniss Korneiciks har begge spilt flere kamper denne sesongen og gjort det bra, men er på utgående kontrakt. Frenderup som har vært førstekeeper, har gitt signal til klubben om at han gjerne blir værende og kjemper om keeperplassen.

Det som imidlertid taler for at Selvik blir i Sandnes Ulf, er at han er under kontrakt og at Sandnes Ulf ikke trenger å selge hvis de ikke vil.

Men Sandnes Ulf er en selgende klubb.

– Hvis det blir Sandnes Ulf neste sesong, så forventer jeg å være førstekeeper, sier Selvik.

Åpen for utfordrerrolle

Så langt har tre eliteserieklubber meldt sin interesse for keepertalentet. Selvik innrømmer at interessen er smigrende, men understreker at han er mer opptatt av egen utvikling enn størrelsen på klubbene.

– Det er et kjempekompliment at solide klubber viser interesse. Men hvis det kommer til det punktet, og Sandnes Ulf går med på å selge, så må det være rett klubb for meg. Det må være en klubb hvor jeg har mulighet til å spille i så fall, sier Selvik.

– Betyr det at du er åpen for en tilværelse som andrekeeper, hvis det er i en eliteserieklubb?

– Treningshverdagen er utrolig viktig for meg, så det har mye å si. Jeg ser ikke negativt på det hvis sjansen for å spille også er til stede, sier Selvik og legger til:

– I en eliteserieklubb vil jeg ha alle muligheter foran meg til å oppnå ambisjonene jeg har. Samtidig så må jeg passe på at jeg ikke «rusher» ting heller.

Landslaget

En annen grunn til å velge utfordrerposisjon i en eliteserieklubb foran Obosligaen og Sandnes Ulf, er landslaget. Selvik står bokført med én kamp på G19-landslaget, men har ikke vært tatt ut til noen tropper med U21 enda. Spillerne som er inne i varmen nå har hatt Manchester City og Rosenborg som arbeidsgivere, men verken Kjetil Haug eller Julian Faye Lund har prestert i nærheten av Selvik denne sesongen.

Det hjelper å ha en stor klubb i ryggen.

– Å være i en eliteserieklubb er bra for CV-en, og det gir deg nok en større mulighet til å komme på landslaget også, tror Selvik.

Selv om han ikke er med i troppen som spiller mot Tyrkia 20. november, vet Selvik at han ikke er langt unna en plass.

– Har du hørt noe fra U21-landslaget i det siste?

– Ja, jeg har hørt litt fra dem – og jeg ser for meg at jeg får sjansen snart. Det er en gulrot jeg jakter, men det avhenger nok litt av hvor jeg spiller neste sesong, sier Selvik.

En skal ikke lenger enn til Jåttåvågen for å finne en eliteserieklubb som trenger å forsterke keeperplassen. Men som én av landets mest lovende keepere kan Selvik være aktuell for hvem som helst i Eliteserien. Det vil koste å kjøpe ham ut av kontrakten med Sandnes Ulf, men å ha en så god reservekeeper, som i tillegg ikke går på bekostning av utlendingskvoten, det har sin verdi.

Daglig og sportslig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Esepdal, forstår godt at det er interesse rundt Selvik.

– Det er naturlig at det er interesse. Egil er en ung, talentfull keeper som har hatt en kjempegod sesong, sier Espedal.

– Har dere mottatt konkrete henvendelser på spilleren?

– Nei. Folk snakker, men ingen har tatt kontakt med meg direkte. Det er langt fra snakk til konkrete tilbud, minner Espedal om.

– Dere har fire keepere i troppen akkurat nå, kan det være aktuelt å selge Selvik?

– Alt blir jo synsing og teorier. Vi har to keepere på kontrakt neste sesong, Egil Selvik og Saku-Pekka Sahlgren. Så for oss er det de to som er keeperne våre i 2019.

Eneste utfordringen med det er at verken Sahlgren eller Selvik vil være fornøyd med å være nummer to.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...