Sandnesposten A/S

Ellertsen ble SHKs toppscorer i elitedebuten

André Ellertsen scoret det første eliteseriemålet for Sandnes HK. Playmakeren ble også lagets toppscorer i serieåpningen mot Bækkelaget.

... og keeper Simen Murvold Stava tegnet seg også på scoringslisten.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 06.09.2017 kl 21:32

Det var duket for eliteseriedebut for Sandnes HK som tok i mot fjorårets andreplass, Bækkelaget til seriepremiere i Sandneshallen.

522 tilskuere hadde møtt opp for anledningen og fikk med seg at André Ellertsen scoret allerede i første angrep. Etter at Abel Nagy la på til 2-1 i påfølgende sandnesangrep virket det som at Bækkelaget våknet og starter snuoperasjonen. Gjestene fra Ekeberg så seg aldri tilbake og Sandnes var ikke nærmere en tre mål bak utover kampen. Hver gang vertene nærmet seg i målprotokollen, svarte Bækkelaget på Sandnes sine feil. Derfor ble det aldri veldig spennende i denne historiske kampen.

De gulkledde viste at det er en ny hverdag som møter Sandnes i Eliteserien. Særlig kantspiller Tormod Hauane og keeper Henrik Ruud Tovås viste høy klasse i Sandneshallen.

– Den største forskjellen merkes i tempo, fysikk og ikke minst avslutningsferdigheter, sier sandneskeeper Simen Murvold Stava etter at debuten i Eliteserien var unnagjort.

22-åringen har vært med siden klubben spilte i 2.divisjon og var tydelig tent når han kom inn for Ole-André Lerang etter 19 minutter.

– Jeg føler jeg kommer godt ifra det. Selv om jeg er litt overtent og går tidlig noen ganger, får jeg også inn noen bra redninger, sier Stava til Sandnesposten.

Keeperen fikk seg dessuten en nettkjenning da han utnyttet at gjestene tok ut keeper i undertall.

– Fantastisk å spille foran så mange folk! Selv om hallen kunne vært mer intim er jeg fornøyd med støtten i fra publikum, sier Stava,

som lar det skinne igjennom at Sandneshallen ikke er optimal med tanke på løpebanen som går mellom hovedtribunen og banen.

En annen spiller som viste godt igjen på dekket var solagutten André Ellertsen. Også han fikk sin debut i Eliteserien og kronet dagen med å bli hjemmelagets toppscorer.

– Bækkelaget er et bra lag og jeg syns vi kan være fornøyde med innsatsen i dag. Vi viser til tider at vi har nivået, men sliter dessverre med å holde det oppe over lengre perioder.

Neste onsdag reiser Sandnes til Bergen for å møte Fyllingen. Da møter sandnesguttene en tidligere kjenning, Mario Matic. Gultrøyene endte på 5.plass i fjorårets seriespill. Det blir med andre ord nok en tøff kamp for debutantene.

Eliteserien håndball, menn
Sandneshallen, 6. september
Sandnes HK 24 (13)
Bækkelaget 30 (17)
Tilskuere: 522
Målscorere SHK: André Ellertsen 6, Anders Krognes Gjevik 4, Abel Nagy 3, Lars Sigve Hamre 2, Harald Willumsen 2, Martin Hare 2, Simen Sagli 1, Eirik Hiim Torjusen 1, Eivind Erland Gade 1, William Aar 1, Simen Murvold Stava 1

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...