EM-kravet ble for tøft

Jakob Ingebrigtsen stivnet fullstendig

SLITEN: Jakob Ingebrigtsen var så sliten etter løpet at han sendte broren, Filip Ingebrigtsen, for å hente en søppeldunk i tillfelle han måtte kaste opp. Foto: Frode Olsen

To EM-klare brødre var ikke til nok hjelp da Jakob Ingebrigtsen forsøkte å kvalifisere seg til EM i Beograd neste helg. På den siste runden stivnet han så det sang.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 23.02.2017 kl 19:34

Jakob Ingebrigtsen er ikke kvalifisert til å løpe EM innendørs i Beograd 3. mars. Det ønsket han å gjøre noe med. Målet var å løpe 1500 meter på 3.44.00 i Sandneshallen torsdag ettermiddag.

Filip Ingebrigtsen løp de første 600 meterne i front. Deretter var det Henrik Ingebrigtsen som tok over som fartsholder. Da han som planlagt ga seg etter 1200 meter, var alt opp til Jakob Ingebrigtsen selv.

Etter 1000 meter lå han fire skunder foran skjema til 3.44.00, men på siste runde ble kroppen fylt med syre. Ved et par anledninger mistet unggutten nesten balensen.

– Jeg var så stiv og sliten at jeg nesten ikke klarte å bevege føttene. På denne årstiden og spesielt innendørs så møter man virkelig veggen når det først inntreffer. Jeg hadde kanskje klart det om vi ikke hadde åpnet så hardt. Jeg får skylde på harene. De løp rett og slett litt for fort, sier Jakob Ingebrigtsen.

Knallsterk tid
Eldstemann Henrik tar på seg noe av skylden for at lillebroren ikke klarte kravet ved denne anledning.

– Filip og jeg var egentlig livredde for å løpe for sakte. De gikk kanskje litt fort, men 3.48.25 er uansett en knallsterkt tid alderen tatt i betraktning, sier Henrik Ingebrigtsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HARE: Henrik Ingebrigtsen holdt litt for høy fart de 600 hundre meterne han var hare. Foto: Frode Olsen

Med Jakob hjemme i Sandnes blir det opp til Henrik og Filip å prestere for Sandnes Il og Norge. Henrik løper mest sannsynlig 3000 meter, mens Filip sikter seg inn på 1500 meter.

– Det er lenge siden jeg har hatt startnummer på brystet. Sist gang det skjedde var 9. september i 2016. Deltakelse i EM kan lette litt opp på treningsopplegget i denne perioden, og det er alltid kjekt å ta på seg startnummer, selv om vi ikke legger alt for mye vekt på EM innendørs, sier Filip Ingebrigtsen.

Ingen i Norge på Jakob Ingebrigtsens alder har tidligere løpt raskere enn 3.48.25. Dét forteller litt om prestsjonen, på tross av at EM glapp med fire sekunder.

HEIET: Filip Ingebrigtsen heiet på sin lillbror gjennom løpet. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...