Sandnesposten A/S

Mobilt sportsgulv i Sandneshallen: – En betydelig forbedring

FÅR OPPLÆRING: Oddmund Nygaard blir vist hvordan gulvet tapes. Medisinsk ansvarlig i Sandnes HK Sven Ola Lode i bakgrunnen, mens styreleder Ove Kjell Sandvand sitter med ryggen til.

Sandnes Håndballklubb testet ut det nye sportsgulvet de skal de bruke i eliteserien. Spesielt én person var fornøyd med resultatet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2017 kl 15:44

Kiropraktor og medisinsk ansvarlig for herrelaget i Sandnes HK, Sven Ola Lode, jubler for nytt dekke til eliteseriekampene som starter i september.

– Dette tror jeg blir veldig bra. Det er en betydelig forbedring, både for spillere og publikum, sier Lode til Sandnesposten.

Fikk hjelp av rival

For to uker siden vedtok bystyret å støtte håndballklubben med totalt 545.000 kroner. Av disse pengene skal 350.000 brukes på et mobilt håndballgulv, mens resten er tilskudd til leie av Sandneshallen i 2017 og 2018.

Nå har Sandnes håndballklubb testet ut gulvet som ligger lagret i Sandneshallen. Golvet skal kun brukes når eliteserielaget skal i aksjon.

ØIF Arendal er den klubben i Norge som sannsynligvis har mest erfaring når det gjelder legging av mobile sportsgulv. Det mobile sportsgulvet som Sandnes HK har er likt det som ØIF Arendal bruker. Arendal legger også mobilt sportsgulv før hver hjemmekamp.

Totalt ni personer fra Arendal var med på den første leggingen og merkingen av gulvet. I tillegg stilte Sandnes HK med 12–13 personer. Gulvet består av totalt 28 lyseblå ruller (14 på hver banehalvdel). I tillegg er det svarte og røde ruller på langsidene som skal være sikkerhetssone.

Alvorlige skader

Lode er blant dem som har vært mest kritisk til gulvet som er i Sandneshallen og forteller at bortelag har kommentert at underlaget var både vondt og farlig å spille på.

– Underlaget på håndballbanen i Sandneshallen er helt i bunnsjiktet for hva som er lovlig i forhold til demping og helt i overkant av hva som er lovlig i forhold til friksjon. Kombinasjonen gjorde at vi opplevde både skader både på våre og motstanderlagets spillere som jeg ikke har vært borti tidligere, forteller Lode, som har vært i støtteapparatet til håndballherrene i en årrekke. Sandnes HK hadde Sandneshallen som hjemmearena fra 2014 til 2016.

– Hva slags skader snakker du om?

– Korsbånd og leddbåndskader.

Da Sandnes HK spilte i Vågenhallen i fjor ble det ikke rapportert om noen alvorlige skader. Riktignok ødela Viking-spiller Erik Rafoss både ledd- og korsbånd i tredje serierunde der, etter en kollisjon med Bostjan Kavas.

– Det var helt annerledes og skjedde også i lufta. De skadene som skjedde i Sandneshallen var i forbindelse med retningsforandring på gulvet, forklarer Lode.

Hovedproblemet er merkingen

Likevel er det ikke skadene som først og fremst gjør at Sandnes HK trengte et mobilt sportsgulv til eliteseriekampene. Dekket i Sandneshallen er tilpasset flere idretter og streker går på kryss og tvers av hverandre. Norges håndballforbund gjorde det tidlig klart at Sandnes HK ikke ville fått godkjent lisens med et slikt gulv.

Sandnes HK regner med at 10-12 personer vil bruke en time på å legge gulvet og tilsvarende tid på å ta det vekk etter de elleve seriekampene – pluss eventuelle cupkamper. Det vil også bli lagt på gulvreklame.

Etter planen vil klubben legge ut golvet én gang til trening før sesongen starter, slik at spillerne skal bli godt vant med underlaget før det braker løs med hjemmekamp mot Bækkelaget 10. september.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...