En million ekstra til by-arrrangementer

FORNØYD: Styreleder Andreas Lien i Sandnes Sentrum AS er fornøyd med at posisjonspartiene Ap, Frp og Sp vil gi en million kroner årlig i ekstravbevilgninger til arrangement i sentrum. Foto: Trond Eirik Olsen

Styreleder Andreas Lien i Sandnes sentrum gir politikerne skryt for at de ser behovet for ulike arrangement i byen. Nå vil han gjerne ha kulturlivet med i den videre utviklingen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 20.11.2018 kl 13:26

NÆRING: - Jeg registrerer at posisjonen vil gi én million kroner årlig i ekstrabevilgninger til byarrangementer den neste perioden. Selv om det ikke er noen spesifikke føringer på hvilke arrangementer det her er snakk om, regner jeg med at Sandnes Sentrum AS, som en viktig aktør i forhold til å skape aktiviteter i sentrum, også blir trukket med i denne prosessen, sier styreformann Andreas Lien i Sandnes Sentrum AS.

– Arrangementer skaper vekst

Lien er godt fornøyd med at politikerne nå åpner opp for å satse sterkere på å styrke nivået på byarrangementer. Selv om Sandnes Sentrum ikke har fått noen økning i direkte midler i budsjettet mener han at den årlige millionen til arrangementer vil være til god hjelp.

– Det viser seg at ulike arrangement og aktiviteter også skaper større omsetning for de næringsdrivende, men ingenting er gratis. For oss er det et mål å utvikle de aktivitetene vi har og gjerne skape rom for mer. Arrangementer som eksempelvis 100-ugå og byfest er viktig da de drar flere folk til sentrum. For oss er målet at sentrum skal være attraktivt hele året og da trenger vi også midler til å satse i et lengre perspektiv, sier han.

Kultursamarbeid

Lien mener også det vil være naturlig med et enda sterkere samarbeid med kultur- og utelivet i byen i forhold til arrangementer.

– Samarbeid er et nøkkelord og det er viktig å ha med kulturlivet når det legges opp til aktiviteter og arrangement. Jeg registrerer at kulturhuset og KinoKino har fått mer midler i budsjettet og dette er positivt. Sandnes Sentrum har allerede en god dialog med kulturlivet, men jeg ser gjerne at dette blir enda sterkere i forhold til å utvikle gode arrangementer. Det vil være en vinn-vinn-situasjon for alle parter, sier han.

Flere medlemmer

Andreas Lien la i Sandnesposten i oktober ikke skjul på at Sandnes Sentrum har en stram økonomi som følge av tidligere svikt på inntektssiden. Den vanskelige situasjonen gjorde det også lenge usikkert om man i år ville kunne ha julebelysning i Langgata. Dette ble imidlertid løst da Sandnes Sparebank ga 100.000 kroner av sitt gavefond til belysning.

Lien gikk også hardt ut mot det han kalte «snyltere». At over 100 aktører valgte å stå utenfor sentrumsforeningen gjorde store utslag i forhold til økonomien.

– Nå er heldigvis ting i ferd med å bedre seg. Vi opplever at flere melder seg inn, men fremdeles ønsker vi å få med flere. Hadde alle bidratt ville situasjonen vært mye lettere, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...