Sandnesposten A/S

En ren nytelse fra Kvammen

FLOTT: Når stemmene flyter sammen er ekteparet Kvammen på sitt aller beste.

I mylderet av julekonserter er Marie og Tor Kvammens utgave en skinnende stjerne.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2018 kl 06:53

ANMELDELSE: Når Marie og Tor Kvammen går på scenen krever de ikke oppmerksomhet på seg selv utover invitasjonen til å lytte. Julekonsertene deres i Sandnes kulturhus dreier seg ikke om noe annet enn et rent musikalsk budskap, og det tar ikke lang stund før publikum finner ut at de kan lene seg tilbake, uten å ta hensyn til noe annet enn det å oppleve.

Med en herlig lyssetting tillater konserten at blikket og tankene fritt kan vandre til lyden av kjente og mindre ukjente julesanger. Ekteparet har funnet sitt julerepertoar ved å hente fram sanger fra flere steder i verden, noen av dem oversatt til norsk av artistene selv.

Fellesnevneren for alle låtene er sjel, og enkelte av melodiene dreier nesten mot litt country-preg, uten at det er negativt. For det er sammen Marie og Tor Kvammen er best. Det er når paret til avdempet musikk byr på første- og andrestemme, at publikum virkelig blir dratt inn i flyten og de åpne hjertene som finnes i framførelsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LYS: Lysdesignet skapt av Thomas Haualand gir konserten en en ekstra dimensjon. Foto: Frode Olsen

Marie & Tor Kvammen åpnet årets Julekonsert med «Juleklang» fra fjorårets utgivelse, før de fortsetter med «Vintervind» og «Gloria», som forøvrig Marie Kvammen selv oversatte i fjor til norsk.

Mye av årsaken til det flotte lydbildet henger naturlig nok sammen med det tekniske og tilgjengelige utstyret i kulturhuset. Artistene hadde i år med seg tre styrkere, noe som satte en ekstra dimensjon til opplevelsen. Passende var også tilstedeværelsen til Morten Veire og hans blåseinstrumenter.

Thomas Brekke på gitar skal også nevnes. Han demonstrerer på sitt Mark Knopfler-vis at elektrisk gitar kan brukes til så mye mer enn harde riff og ellevilt solospill.

Sammen med Halvard Aase på bass, Erlend Lygren på trommer og Magnus Fjelde på tagenter, sørget de for ypperlig støtte til ekteparet.

Pernille Svendsen og Sarah Rusnes Lie spilte fiolin, mens Magnhild Mo trakterte cello.

Lysdesign var skapt av Thomas Haualand. Han har allerede gitt sin julepresang.

FLOTT: Når stemmene flyter sammen er ekteparet Kvammen på sitt aller beste. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...