Endelig blir innbyggerne bønnhørt

UTfORDRENDE: Forholdene i Gamle Folkvord vei har vært til utfordring i lang tid. Nå lover kommunen at utbedringer er like om hjørnet. Sven Gabriel Ims og andre av butikkens ansatte har mer eller mindre kjørt slalom fram og tilbake til lageret. Foto: Frode Olsen

Gjentatte ganger har beboere og næringsdrivende som benytter Gamle Folkvord vei i Julebygda kontaktet kommunen om det de mener er uforsvarlige forhold. Nå svarer kommunen med å gripe fatt i problemet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 23.11.2017 kl 19:32

Sven Gabriel Ims er en av innbyggerne i Julebygda som benytter seg av Gamle Folkvord vei. Butikken han driver henter daglig varer fra lageret som holder til i veien. I tillegg skal varer leveres. I nærliggende områder er det rundt ti fastboende husstander.

I tillegg kommer gårdsdrift. Veiens forfatning byr på store utfordringer for alle parter.

– Det å kjøre inn og ut av dette området er ikke enkelt. Mange av hullene i veien er veldig dype. De kommer veldig tett, og sjåførene har en voldsom jobb bak rattet for å unngå de aller største hullene. Tenk bare på dem som skal levere egg og andre skjøre gjenstander, sier Sven Gabriel Ims.

Frykter for sikkerheten

Etter en regntung sommer og høst er det liten tvil om at Ims har et godt poeng. Den lange grusveien er full av fordypninger. Nå frykter han snart for at forholdene går på sikkerheten løs.

– Jeg har sendt mange eposter til kommunen. I tillegg har jeg snakket med høytstående politikere og rådmannen om problemstillingen. Ved uhell eller akutt sykdom må vi snart be om helikoptertjeneste, sier han oppgitt.

Sven Gabriel Ims forteller at arbeidere fra kommunen har vært i Julebygda og gjort noen forsøk på å fikse opp. Ifølge Ims, elendige forsøk.

– De kaster grus i de verste hullene. Det hjelper en kort stund, men i løpet av få dager så blir grusen oppkjørt og overkjørt. Da går det kort tid før problemene er tilbake. De må komme hit med skikkelig utstyr og skrape veien slik at den får dosert helling. Først da kan vannet renne ut i grøftene, sier han.

Blir bønnhørt

Veiforvalter i Sandnes kommune, Sigve Skjæveland, forteller at de kjenner til forholdene i Julebygda. Han sier kommunen straks skal gå i gang med utbedringene av denne veien og kryssende grusvei.

– Vi skal i gang en av de aller første dagene. For å få bukt på problemet gjør vi først en skikkelig jobb med grøfting. Deretter skal vi høvle veibanen slik at vannet finner en naturlig vei bort. Det kommer til på bli en omfattende jobb, sier Skjæveland.

OPPGITT: Gamle Folkvord vei i Julebygda har sett bedre dager. Nå tar kommunen grep for å sørge for bedre fremkommelighet. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...