Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Endelig til topps i Sesilåmi

Sjur Obrestad Gabrielsen, som representerer Sandnes IL; gikk lørdag til topps i Sesilåmi.

Sjur Obrestad Gabrielsen krysset målstreken først av alle.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sjur Obrestad Gabrielsen har tidligere blitt nummer to en gang (i fjor) og tre to ganger i Sesilåmi. Denne gangen var det endelig hans tur.

– Det var en befrielse å gå først over målstreken, og på tide etter å ha vært så nær mange ganger, sier en lettet Sjur Obrestad Gabrielsen til Sandnesposten.

Sandnes IL-løperen brukte totalt 2.38,37 på den 53 kilometer lange løypa i Sirdalen. Han slo Sondre Ramse med to og et halvt minutt.

– Nå blir det flere førsteplasser i Sesilåmi framover?

– Hehe, nå kan det vel egentlig bare gå en vei, ler 25-åringen, som beskriver suksessoppskriften for årets løp på følgende måte:

– Jeg er ganske dårlige i spurt, så taktikken var bare å kjøre hardt hele veien. Det gikk godt, selv om det var en så hang på lenge.

Værforholdene var også veldig gode i årets utgave av Sesilåmi med oppholdsvær og lite vind.

Fakta:

Rennet går i høyfjellsterrenget fra Brokke til Sinnes over Setesdal Vesthei Ryfylkeheiane.

Sesilåmi er turrennet for tøffinger og gikk for første gang i 1976. Turrennet er på 53 km over høyfjellet hvor det høyeste punktet er 1000 moh.

Løyperekordene er fra 2007 der Svein Tore Sinnes innehar rekorden for herrer på 2.13.12 og Jorunn Øye for damer på 2.39.49.

Værforholdene er til tider harde og rennet har vært avlyst fire ganger på grunn av sterk vind og snøvær. Sikkerheten for løperene har da stått høyest, og rennleder har da valgt å avlyse.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...