Endelig vant Lura

TRE POENG: Sander Bjørnå har akkurat laget Luras tredje mål. Han blir gratulert av Alejandro Valecillos. Foto: Frode Olsen

Etter tre seriekamper uten seier sto mye på spill da Sandnes Ulf 2 gjestet Lura stadion. Hjemmelaget var klart bedre enn de tilsynelatende umotiverte Sandnes-rekruttene.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 06.05.2017 kl 21:06

Lura–Sandnes Ulf II 3–1 (2–1) Det tok ikke lang tid før de fremmøtte ble fanget av oppmerksomheten på banen. Allerede etter to minutter kom kampens første sjanse. Dobbeltsjanse er kanskje en mer korrekt beskrivelse, for etter et skudd tungt skudd fra Ulf-spiller Eirik Larsson, fikk Inge Løge tidenes mulighet på returen. Fra noe skrått hold satte han returen på innsiden av stolperoten til Eskil Grønstøl Leinebø i Lura-målet.

To minutter senere viste Lura at de ikke har mistet all selvtillit etter tapene i de tre første serierundene. Det var spissene som fikset biffen. Alf Jakob Haaland Aano tok initiativ til et herlig diagonalløp ut mot høyre, og med ballen i føttene fant han Vetle Høivik på bakerste stolpe med et strøkent innlegg. 15-åringen som feiret konfirmasjon i speakerbua, hadde trolig scoret på den pasningen. Vetle Høivik viste heller ingen nåde.

Fløtepasning

Etter Lura-scoringen jevnet spillet seg litt ut, og for første og eneste gang i kampen, hadde Sandnes Ulf en brukbar periode. Da kampen var 22 minutter gammel brukte Andreas Dybevik en leken tilslagsteknikk da han løftet ballen mot Jon Petter Stangeland i bakrom. Spissen løp fra Lura-stopperen, rundet keeper, og skled inn utligningen.

Fra det tidspunktet skulle det meste dreie seg om Lura. Like før halvtimen hadde Lura-spiss Vetle Høivik nok en gang plassert sin egen kropp på en gunstig måte i feltet. Innlegget traff perfekt. Det samme gjorde headdingen, men Egil Selvik i Ulf-buret leverte en redning i verdensklasse. Reaksjonsredningen var så sterk at folk knapt skjønte hva de hadde vært vitne til.

Fire minutter senere måtte Selvik kapitulere. Igjen befant Høivik seg på bakerste stolpe. Det flate innlegget fra Alejandro Valecillos var av typen ferdigscoret, og hjemmelaget kunne gå til pause med ledelse. Den burde faktisk vært større, for tre sekunder før pausesignalet fikk Sander Grelland en kolossal mulighet. Midtstopperen bommet derimot på ballen i sitt forsøk på å sette innsiden av foten til læret.

God Valecillos

Alejandro Valecillos var en av de aller beste spillerne på banen i dette oppgjøret. Den tidligere Sandnes Ulf-spilleren har de senere årene utviklet en mer direkte og pågående stil. Han løper mer i kampene, noe som også fører ham oftere i avslutningsposisjoner. Ved to anledninger testet han kruttet. Den første avslutningen etter 55 minutter kilte utsiden av stolpen.

– Den gikk ikke langt utenfor konstaterte midtbanespilleren etter kampen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GOD: Alejandro Valecillos spilte en flott andreomgang. Her forsøker han å dra seg forbi Inge Løge. Foto: Frode Olsen

Det var likevel Sander Bjørnå som fikk gleden av å sikre de tre Lura-poengene. Jules Fernand Sambou brukte hele sitt register da han elegant spilte fri Lura-spilleren inn i 16-meteren. Først smalt ballen i stolpen, før Bjørnå plasserte returen i det tomme buret.

Med et kvarter igjen av tiden kontrollerte Lura inn resultatet. Det skal nevnes at Jon Petter Stangeland ble hindret av en god Lura-målvakt da han kom alene gjennom etter somling fra Lura-stopper Sander Grelland i det 55. minuttet. Med utligning i den situasjonen, kunne kamputfallet vært annerledes.

Slik er det jo alltid i fotballkamper, og det var overhodet ingen verdens ting å si på at Lura vant. De var det klart beste laget. Dersom de unge Ulf-spillerene skal overleve denne divisjonen er de nødt for å entre banen med en helt annen kampmoral enn tilfellet var mot Lura. Mange virket uinspirerte og regelrett tafatte. Andreas Dybevik var god, men en svale gjør som kjent ingen sommer. Lura og Vallecillos smilte om kapp med solen.

– Følelsen av at det løsnet i dag er bare herlig. Vi har terpet mye på innlegg i treningsuken. Derfor var det kjekt at to av målene kom på måten de gjorde. Vetle Høivik er jo bare rå i boksen, sier en av banens beste aktører.

Sandnes Ulf-trener Eivind Emblemsvåg var på sin måte hoderystende til det hans lag leverte.

– Jeg likte ikke det jeg så i dag. Noen spillere ytret ønske om å bytte fordi de var slitne etter en omgang. Det finner jeg merkverdig. Nå venter et tøft program mot gode lag. Jeg håper en god treningsuke fører sprut tilbake i både hoder og føtter. Det er bare å sette en rød strek over hele denne uken, sier trener Emblemsvåg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...