Endringer enstemmig vedtatt

Sandnes Ulf går for ny klubbmodell

INGEN TVIL: De fremmøtte medlemmene stemte klokkerent ja til iverksettelse av stadionprosjektet og tredelt organiseringsmodell. Foto: Frode Olsen

Torsdag kveld avholdt Sandnes Ulf ekstraordinært årsmøte slik at klubbmedlemmene kunne stemme for eller mot planene for ny stadion og endringer i måten klubben blir organisert fremover. De fremmøtte stemte enstemmig for forslagene.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 21.12.2017 kl 22:23

Hvis man tar bort styremedlemmene og de trofaste pensjonistene, var det et fåtall som hadde møtt opp for å stemme om styret til Sandnes Ulfs planer for ny stadion og annerledes organisering av klubben. Daglig leder Tom Rune Espedal tok ikke det lunkne fremmøtet som annet enn en slags tillitserklæring.

– Vi har hele tiden vært bevisste på å gi tydelig og fortløpende informasjon vedrørende planer og ønsker for framtiden. Jeg tar det som en slags tillitserklæring, for dersom våre medlemmer hadde vært uenige i tankegangen, så ville de nok møtt fram for å gi uttrykk for det, sier Espedal.

Styret ba medlemmene om mandat til å iverksette stadionprosjektet. Etter en gjennomgang av framtidige økonomiske kalkyler og risiko, var det ingen i salen som ikke stemte for iverksettelse.

– At medlemmene stemmer ja betyr nødvendigvis ikke at stadion blir bygget. Nå skal både kommunen og banken vurdere papirene. Det er også flere andre underskrifter som skal på plass. Dette er likevel den nest siste milepælen før prosjektet blir en realitet, sier en fornøyd Espedal.

Tredelt

Det andre punktet på sakslisten medlemmene godkjente med hevede hender var ny organiseringsmodell for Sandnes Ulf. Uavhengig av ny stadion, kommer klubben i årene fremover til å få en tredelt løsning.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FIKK JA: Styret i Sandnes Ulf fikk gehør for sine tanker og planer for framtiden. Foto: Frode Olsen

Sandnes Arena AS kommer til å bli et selvstendig aksjeselskap, som er 100 prosent eid av Sandnes Ulf. Sandnes Arena vil generere sine inntekter gjennom utleie til det nystiftede Toppfotball AS, hvor elitesatsingen i klubben vil ligge. Sandnes Arena AS vil også tjene penger på utleie til kommunen, fra næringsdrivende og eventuelle konserter.

Elitesatsingen legges i Toppfotball AS. Også dette skal eies 100 prosent av Sandnes Ulf. Om elitesatsingen skal skje fra 14 eller 16-årsalderen er for tidlig å si, men Toppfotball AS med A-laget inkludert, skal tjene pengene sine på sponsorer, reklame, TV-rettigheter og arrangement.

Med denne modellen velger Sandnes Ulf å skille ut barne- og ungdomsavdelingen som en egen avdeling i klubben. Barne- og ungdomsavdelingen, som også inkluderer jentefotballen, vil få egen daglig leder med separate økonomiske rammer og ressurser.

– Det har vært veldig viktig for oss å skille. Risikoen ved endringene skal på ingen måte gå utover barne- og ungdomsavdelingen eller klubben Sandnes Ulf med historie fra 1911. Der er vi tydelige med null risiko, sier Espedal.

Vil fremstå samlet

Den tredelte modellen kan fremprovosere en viss risiko for at klubben oppleves som delt. Dette er et scenario Espedal og styret har tenkt nøye gjennom. Fordi om partene skilles på papiret, har klubben intensjoner om et sterkere fellesskap.

– Vi har bestemt oss for et nytt prosjekt, og det heter «Én klubb». På den nye stadion skal breddeavdelingen gå inn og ut samme dør som dem fra Toppfotball og Sandnes Arena. Vi skal jobbe knallhardt for å opprettholde tilhørigheten og gleden det er av å være i Sandnes Ulf sammen, sier Tom Rune Espedal.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...