Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Leserbrev: Engasjer deg!

UNGDOMSBEDRIFTER: Meld deg inn i ett ungdomsparti og bruk din stemme, erfaring, kunnskap til å skape et bedre Norge i fremtiden, skriver Terje Hetland, leder i Sandnes & Jæren Unge Høyre, i dette leserbrevet. Foto: Privat

Folk må engasjere seg i samfunnet rundt seg, skriver Unge Høyres Terje Hetland i dette leserbrevet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

I dagens samfunn vokser de fleste norske barn opp i en trygg og god oppvekst. De har helsevesen som fungerer og de får skolegang. Dagens samfunn i Norge er bra og vi ungdommer har til nå egentlig bare levd og kost oss. Mange av oss har gjerne deltidsjobber og får inn vår helt egen inntekt. Det er likevel ikke mange av oss som har kjent på de helt enkle utfordringene i hverdagen som å måtte betale regninger eller plutselig dekke en uventet utgift. Det er små problemer som vi vil møte i hverdagslivet som vi er på vei ut i alle mann. Det er små og hverdagslige problemer som vi alle må gjennom, men vi har også de større utfordringene som hele landet står ovenfor.

Vi er generasjonen som vokser opp i Norge med et mye større press enn våre foreldre gjorde. Det er et press om å være perfekt, samt å mestre absolutt alt til enhver tid. Vi er i tillegg en generasjon som tør å snakke, som tør å skrive og ytre våre meninger og som tør å bistå i større samfunnsdebatter som angår oss unge.

Vi unge er også svært gode til å klage. Vi tør å si våre meninger, men vi er raskt ute om det er noe vi er misfornøyde med. Det kan være noe så enkelt som en lærer, en lukt, en regel eller til mer større ting som en skatepark eller et idrettsanlegg. Poenget mitt er at saker som angår oss enten positivt eller negativt så er vi der med en gang. Vi er der og kjemper, protesterer, argumenterer og motiverer.

Allikevel står vår generasjon ovenfor problemer i fremtiden også. Det er problemer innen næring, som hva vi skal gjøre når oljeeventyret er slutt. Det går på natur og forurensing av både Norge og kloden. Det handler om fremtiden og alle de problemene og situasjonene vi må takle og håndtere som oppstår.

I Norge har vi flere partier som står for ulike ting og har sine kjernesaker. Vi har partier som retter seg veldig mot miljø, mens vi har partier som har sterke meninger om for eksempel det private markedet eller for den slags skyld fraværsgrensen.

Jeg vil komme med en oppfordring til de som sitter i tiende klasse, de som engasjerer seg, de som har stemmerett, samt de som vil vokse opp i et land som er Norge på sitt beste. Engasjer dere i samfunnsdebatter, les om partiene vi har i Norge og rett og slett finn deg en plass du tilhører. Meld deg inn i ett ungdomsparti og bruk din stemme, erfaring, kunnskap til å skape et bedre Norge i fremtiden. Våg å snakke mot de gamle politikerne i ditt lokalmiljø som tror de vet absolutt alt. Våg å tenk nytt og ikke vær redd for å komme med dine løsninger og ideer. Vi trenger akkurat deg for å videreføre, styrke og utvikle landet Norge til å bli det aller beste sted å være også i fremtiden.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...