– Er det dette motstanderne virkelig ønsker?

UNDRER SEG: Stanley Wirak mener motstanderne på Forsand av kommunesammenslåingen nå bør stille seg spørsmål om løsningen ble slik de hadde sett for seg. Foto: Frode Olsen

Ordfører Stanley Wirak (Ap) mener det er på tide at motstanderne av sammenslåingen av Forsand og Sandnes stiller seg selv spørsmålet om utfallet er blitt som de hadde håpet. Han får svar fra tidligere ordfører i Forsand, Ole Tom Guse (KrF).

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 09.01.2019 kl 23:32

Stanley Wirak stiller seg undrende til om motstanderne av kommunesammenslåingen hadde sett for seg dagens utfall. Det faktum at sammenslåingen fant sted, men at ikonet og den største attraksjonen, sammen med fergekaien, ble overført til en annen kommune.

– Det er et betimelig spørsmål, for jeg mener at Forsand-delen nå blir svekket. Den planlagte turismesatsingen blir jo ikke den samme uten flaggskipet. Det betyr færre investeringer, færre arbeidsplasser og lavere utvikling. Var det egentlig dette motstanderne og mindretallet så for seg, sier Wirak undrende?

Ordføreren registrerer at mange barnefamilier på nordsiden også er imot justeringen. Ifølge ordføreren er også 78 prosent på eiersiden av Preikestolen negative til justeringen. Han sikter da til Høllesli-sameiet som er grunneiere av 15.000 mål fra Lysefjordbrua og innover, inklusiv Preikestolen.

– Jeg ser av et leserbrev i Sandnesposten at nye søknader om grensejusteringer er på trappene. Det skal bli meget spennende å følge med på hva som da eventuelt vil skje. Det er på dette tidspunktet motstanderne kanskje må stille seg spørsmålet om dette virkelig er til beste for innbyggerne i Forsand, sier han.

Tidligere ordfører Ole Tom Guse i Forsand har lenge vært motstander av kommunesammenslåingen med Sandnes. Han tror ikke at Forsand blir svekket dersom justeringen blir stående.

– Satsingen på reiseliv i Sandnes er ikke avhengig av Preikestolen. Investeringer rundt Lysefjorden er fortsatt mulig, men det er ikke det en slik satsing bør handle om. Sandnes må være med i et samarbeid med omkringliggende kommuner for å bygge infrastruktur der hvor næringslivet ønsker å satse. Da er ikke utfordringen om Oanes ligger i Forsand eller Strand kommune. På Preikestolen er det uansett lite investeringer som kan gjøres. Jeg kan ikke se at behovet for tjenester på Forsand blir vesentlig redusert på grunn av delingen, og dersom Sandnes fremover vil satse på næringsutvikling rundt Lysefjorden, burde jo det føre til økt tilflytting? Dersom Sandnes allerede nå signaliserer at tjenestetilbudet på Forsand vil bli vesentlig svekket burde de kanskje vurdere en folkeavstemming for å spørre resten av innbyggerne om de også vil være med over i Strand. Mitt mål med å støtte flertallet av innbyggerne var intet annet enn å gjøre nettopp det. Støtte et demokratisk flertall som også deler min oppfatning av tilhørighet til ytre Ryfylke, sier Guse.

Delegasjoner fra både Forsand og Sandnes reiser til Oslo på torsdag for å møte kommunalminister Monica Mæland (H). Hun indikerer at departementet er i lyttemodus til det representantene fra den sammenslåtte kommunen har å si om grensejusteringen.

– Møtet holdes for lukkede dører, sier kommunikasjonsrådgiver Ole Magnus Grønli i KMD.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...