Er ute med sitt 15. album på 14 år

ARMAR & BEIN: Fra venstre: Tor Egil Jensen, Kim Hansen (nylig erstattet av Torstein Kyllevik), Bjørn Inge Kristensen, Hans Christian Hansen og Øystein Eldøy. Foto: Privat

– Toget har gått med tanke på en karriere i USA, men det gjør ingen verdens ting, sier Hans Christian «Besten» Hansen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 27.05.2017 kl 22:01

Lørdag spilte Armar & Bein releasekonsert i kjelleren til Leffi på Varatun gård. Konserten markerer Armar & Beins 15. album som nylig er sluppet i et opplag på nøyaktig hundre fysiske CD-er.

Siden oppstarten i 2003 har gjengen bak Armar & Bein, som består av kjente navn fra tidligere storheter innen rogalandsrocken, mange egne låter utgitt på CD på CV-en.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

15 ALBUM: Det har blitt en del albumutgivelser på Armar & Bein. Nyest i rekken er Ka nå som ligger nederst i tredje rekke fra venstre. Foto: Andreas Kydland

– Dette albumet som heter Ka nå har tatt oss noen dager å få på plass. Når vi spiller inn, møtes vi tidlig om morgenen og gir alt vi har. Men vi spiller aldri mer enn tre timer om gangen, sier Hans Christian Hansen, én av to sandnesgauker i femmerbanden.

– Jeg og Torstein Kyllevik, som er ny trommis, er sandnesgaukene blant oss. Vi må passe på og ta med oss ut de andre fra Stavanger i bandet som ikke har så mye å «tottla med», sier han med glimt i øyet.

Tom Waits-stil

Armar & Beins nye album heter Ka Nå og er illustrert med et brennende, synkende skip på coveret.

– Tekstene omhandler tiden vi lever i. Øystein Eldøy, som skriver tekstene, skriver på en Tom Waits-lignende måte. Det er en mening i sangene, men du må kjenne til typene han skriver om for å forstå dem. Han er på mange måter en skrue, han Øystein, sier «Besten».

Og blant låtene på albumet finner vi titler som Så då så, Sløve, Ka nå?, Me høste det me sår, Javel, Bønn og Etterord.

Rogalandsrocken

Medlemmene i Armar & Bein har til sammen mangfoldige tiår bak seg innen rogalandsrocken.

– Vi gav ut de første platene på 1970-tallet og var ikke fryktelig gamle den gangen. Vi har et langt musikkliv bak oss og har i dag Armar & Bein som den musikalske sandkassen vår hvor alt er lov. Når det er sagt, har vi selvsagt rammer vi holder oss innenfor.

Gjengen i Armar & Bein spiller konsert én gang i måneden på Tribute i Julie Eges gate. Ved høve stiller de også opp på andre lokale arrangementer. Men der stopper det. For mens de fleste musikere i dag drømmer om å slå gjennom i USA, har Armar & Bein helt andre mål.

– Toget har gått med tanke på en karriere i USA. Men det gjør ingen verdens ting. Vi vil spille når vi vil og ha det kjekt når vi spiller, sier Besten.

Siden 1999

Armar & Bein består av kjente navn fra rogalandsrockens gullalder med tidligere medlemmer fra Nurk Twins, Smalhans, Bernad Jenkins, Asfalt og Stavangerensemblet for å nevne noen.

Bandet har eksistert siden 1999 og skulle opprinnelig presentere sanger av Tom Waits, Van Morrison og Bob Dylan oversatt til dialekt. Men bandets egne sanger begynte å snike seg stadig mer inn i coverlåtparadiset.

Første album, Kardang, ble sluppet i 2003.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...