Espedal erkjenner: – Vi må være tydeligere

KLAR TALE: Daglig og sportslig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal, ønsker en sterkere identitet knyttet til A-lagets spillestil. Et synlig bilde på det i overgangsvinduet kan fort være at individualisten Erixon Danso blir erstattet med en mer hardtarbeidende spiller. Foto: Ole Aarre

Sandnes Ulf trenger to-tre spillere til. Øverst på ønskelisten er rutinerte midtbanespillere.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2019 kl 16:54

Sandnes Ulf har 18 spillere på kontrakt når treningene starter opp 7. januar. Tom Rune Espedal er trygg på at dagens tropp vil hevde seg i Obosligaen – men erkjenner at det trengs to-tre forsterkninger for å kjempe om en topp seks-plassering.

– Denne troppen kan gjøre en god jobb, men vi trenger mer rutine på midtbanen. Bakover på banen er vi veldig fornøyd, der vi har beholdt den bakre fireren og har to gode keepere. Angrepsrekken er også bra, med Kent Håvard Eriksen i opptrening, vurderer Espedal.

Jobba, jobba, jobba

Slik ståa er nå, vil Sandnes Ulf trolig ha den beste keeperduoen i divisjonen kommende sesong. Klubben ønsker å forlenge kontrakten med stortalentet Egil Selvik, som nå vil bli satset på som førstekeeper.

– Det er veldig positivt at vi har kontinuitet i forsvar og på keeperplass, konstaterer Espedal, som trolig ansetter Roger Eskelands etterfølger som keepertrener denne uken.

Det kan også bli endringer i det medisinske apparatet denne sesongen, etter at 2018-sesongen ble et eneste langt skademareritt.

Samtidig er det også viktig for klubben å finne tilbake til sin identitet; hvor «jobba, jobba, jobba» står helt sentralt. Sandnes Ulf ønsker å ha en direkte spillestil, og i evalueringsfasen etter sesongen, erkjenner sportslig avdeling at lagets spillestil ikke har vært tydelig nok – verken for spillere eller publikum.

– Vi må være tydeligere, og det skal være lettere å kjenne oss igjen, sier Espedal.

Danso ferdig

En som neppe blir med på det «nye» jobba, jobba, jobba-prosjektet er Erixon Danso. Fjorårets toppscorer er ikke med i planene til Sandnes Ulf per nå, men Espedal holder døren likevel litt på gløtt.

– Han er i utgangspunktet ikke med videre, men han kan bli aktuell igjen og er én av flere som diskuteres. Han er jo en interessant spiller, sier Espedal, selv om ordet «hardtarbeidende» ikke er særlig beskrivende for Dansos spillestil. I første omgang er det gode arbeidsjern som pirrer interessen til Sandnes Ulf-ledelsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...