Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Espen lover Lura 20 mål denne sesongen

SIGNERTE KONTRAKT: Espen Nygaard (t.v.) gleder seg til å samarbeide med Lura-trener Jahn Schjølberg kommende sesong. Foto: Lura IL

Espen Nygaard skal ha vraket flere lokale klubber, deriblant Austrått, og fortsetter i Lura.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.01.2019 kl 08:34

– Espen blir vår stjernespiller denne sesongen, lover spillende assistenttrener Eirik Indredavik, totalt uredd for å «hype» lagkameraten som vraket andre lokale klubber til fordel for Lura.

– En goalgetter

Indredavik peker på Nygaards fart på topp som nøkkelen til suksess for fjerdedivisjonsklubben. I fjor ble det niendeplass på de grønkledde, og målet er å sikte høyere i år. Men for å lykkes med det, er de helt avhengig av en goalgetter, ifølge Indredavik.

– Espen har ekstremferdigheter, og en fart som få matcher i denne divisjonen. I tillegg er han en goalgetter, så får vi ham mye i bakrom, så blir han livsfarlig, sier Indredavik og legger til:

– Han har lovet meg 20 scoringer denne sesongen, så det er en spiller vi kommer til å bygge laget rundt. Han er en uslepen diamant.

På revansjejakt

Nygaard startet karrieren i Sandnes Ulf, før ferden gikk videre til Lura i 2013. Der har han vært siden, bortsett fra 2017-sesongen som han spilte i Ålgård.

– Føler du at du har noe uoppgjort i Lura?

– Ja, hundre prosent! I min første periode i Lura, da vi rykket opp i divisjonene, følte jeg at jeg fikk for lite spilletid. Derfor gikk jeg til Ålgård, men det oppholdet ble helt middels med få kamper og en del skader, forklarer Nygaard.

Indredavik bruker litt kraftigere kost for å beskrive Nygaards Ålgård-opphold.

– Der var han helt ubrukelig, sier Indredavik og smiler.

Sliter med skader

Men det er et tilbakelagt kapittel, og både Indredavik og Nygaard selv er svært optimistiske med tanke på kommende sesong.

– Du har ikke scoret tosifret noen sesonger tidligere, nå skal du score 20?

– Ja, jeg har ambisjon om å prøve meg på et høyere nivå, så da bør jeg klare 20 mål i 4. divisjon. Jeg har ikke vært skadefri en hel sesong noen gang som seniorspiller, så det blir nøkkelen for min del, konstaterer 24-åringen.

Ny trener

Jahn Schjølberg, eller «Jan med h» som spillerne kaller ham, kom inn som assistenttrener rundt A-laget i fjor. Schjølberg, opprinnelig fra Nord-Norge, var så godt likt i spillergruppa at styret ønsket å forfremme ham til hovedtrener foran årets sesong. Helge Brommeland fortsetter som keepertrener.

– Jahn gjør mye for klubben på alle nivåer og er en veldig, veldig fin type. Han er godt likt av alle, og i fjerdedivisjon handler det om å samle gjengen og dra i samme retning. Til det tror jeg Jahn er perfekt, sier Indredavik, som er spillende assistenttrener sammen med Ole André Nordahl.

En av de viktigste oppgavene til den nye treneren blir å få det beste ut av Espen Nygaard.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...