Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Et rørende øyeblikk mellom John Christian og ordføreren

STAS: John Christian Lea syntes det var skikkelig kjekt å håndhilse på Stanley Wirak. Det var farmor Marta Dortea Sagland Lea (t.h) som hadde tatt med seg barnebarnet til byen. Foto: Frode Olsen

John Christian Lea hadde reist med farmor fra Julebygda til Sandnes for å overvære tenningen av julegrana i Langgata. Der fikk han et helt spesielt møte.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.12.2018 kl 18:08

Inntil et av de massive fundamentene til Lanternen står John Christian Lea og venter i spenning på kveldens høydepunkt.

Til Sandnesposten undrer gutten seg over hvem i folkemengden som er byens ordfører. Da Stanley Wirak plutselig runder en av søylene, sperrer John Christian opp øynene.

– Er det du som er ordføreren i Sandnes?

– Ja, det stemmer, sier Stanley Wirak og håndhilser på julebygdingen.

– Det var jammen godt, for jeg hørte rykter om at det er du som skal tenne lysene i treet. Det gleder jeg meg til å se, sier John Christian Lea til Stanley Wirak.

Den unge gutten lurer også veldig på hva ordførerkjedet er laget av.

– Det er av ekte sølv, sier Stanley Wirak.

Det er videre i samtalen at gutten fra Julebygda reflekterer veldig nøye over spørsmålet om hva han ønsker seg til julepresang.

– Alt er jo så veldig dyrt, synes jeg. Her om dagen merket jeg plutselig at jeg har hull i flere av sokkene mine. Så noen sokkepar ønsker jeg meg, sier John Christian Lea.

Da var ikke ordfører Stanley Wirak sein med å legge til en liten kommetar.

– Det bør kanskje ligge litt snop oppi sokkene også, smiler Wirak.

– Ja, kanskje det. Vi har sikkert godt av å feite oss opp litt akkurat i julen, sier Lea.

Farmor Marta Dortea Sagland Lea mener barnebarnet har store sjanser for å få akkurat det stømpeønsket oppfylt.

– Dette skal vi nok fikse, smiler hun.

Stanley Wirak tente julelysene i grantreet for åttende gang som ordfører. I år ble det lys på aller første forsøk. Prost Ludvig Bjerkreim var også som vanlig med på arrangementet.

Det samme var en helt ekte julenisse, med sterk forkjærlighet for Lura bydel.

Barnekoret fra Hana og Elim Brass gjorde kvelden spesielt hyggelig.

KOR: Barnekoret fra Hana imponerte med kraftige røster. Det var ikke snakk om beskjeden mumling der i gården, da de sang julen inn sammen med folk i Sandnes. Foto: Frode Olsen

GODTERI: Sarah Krogedal og Siri Ramsøy delte ut «slikkepinner» til andre barn. Anne Paulsen fra Sandnes sentrum forteller at barn og unge i nissuniformer blir et vanlig syn i julegatene nå i desember. Foto: Frode Olsen

POPULÆRT: Utstillingsvinduer med juledekorasjoner er alltid kjekt for både barn og voksne. Foto: Frode Olsen

BRASS: Elim Brass spilte i anledningen. Foto: Frode Olsen

GJENGANGER: Det var åttende gang at Stanley Wirak tente lysene. I forkant holdt han en tale som minnet folk på om å ta vare på hverandre. Foto: Frode Olsen

I RING: Etter tenningen var det mange som benyttet seg av muligheten til å være med på tradisjonen Sandnes har når det kommer til å gå rundt treet hånd i hånd. Alt dette skjedde mens prost Ludvig Bjerkreim sang «Glade jul» og fire vers av «Et barn er født i Betlehem». Foto: Frode Olsen

TRAVELT: Julenissen fikk det meget travelt. Han hadde med seg mandariner og mange kulepenner som han brukte til å skrive ned alle gaveønskene. Foto: Frode Olsen

MYE FOLK: Det var nok ikke like folksomt som i 2017, men veldig mange hadde tatt turen. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...