Etter Bocuse d’Or-gullet blir det travlere for denne gjengen

ØKT PÅGANG: Gjengen ved Mondo får mer å henge fingrene i etter at kjøkkensjef Christian André Pettersen gikk til topps under Bocuse d’Or Europe tirsdag. Fra venstre: Kim Hansen, Silje Knotten, Ole Sebastian Lien, Andreas Mørch og Aum Aree ved Mondo. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Ved Mondo fylles det opp med bordreservasjoner etter kjøkkensjef Christian André Pettersen Bocuse d’Or-gull

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 15.06.2018 kl 10:59

Jubelen sto i taket, både i Torino hvor flere av Christian André Pettersens kollegaer fra Mondo var til stede tirsdag kveld og hjemme ved restauranten Mondo.

Hjemme ved restauranten Mondo i Havnespeilet i Sandnes fulgte kollegaene som ikke var i Torino med på begivenheten fra hvor Kjøkkensjef Christian André Pettersen ved Mondo gikk helt til topps under Bocuse d’Or Europe.

Det betyr at han i januar deltar i verdensfinalen mot de beste av de beste fra hele verden i Lyon.

– Nå er jeg helt tom og helt i ekstase. Det var helt fantastisk å høre «Norge» bli ropt opp, og det var en helt magisk følelse å høre den norske nasjonalsangen foran tre-firehundre norske supportere, sier Pettersen til Godt.no

Den gleden deles også av kollegaene hjemme i Sandnes.

– Helt fantastisk, sier Kim Hansen som er assisterende daglig leder og barsjef ved Mondo.

– Europas beste kokk jobber hos oss på Mondo. Fra og med januar er han kanskje verdens beste kokk, sier han.

Fylles opp

Pettersens bragd tirsdag merkes allerede godt ved Mondo. Onsdag formiddag rant det jevnt og trutt inn bordreservasjoner ved restauranten.

– Vi merker at ukedagene begynner å fylles opp framover. Det er kjekt. Nå håper vi sandnesgauken også får opp øynene for oss. I dag kommer nemlig halvparten av gjestene våre fra Stavanger. Forhåpentligvis blir de som ikke har prøvd oss til nå så nysgjerrige at de tar turen innom, sier Hansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GULL: Christian André Pettersen jubler over gull. Foto: Tom Haga

Men med Europas beste kokk på kjøkkenet, er det langt flere enn bare rogalendinger som legger turen til restauranten i Havnespeilet i Sandnes.

– Det er mange matinteresserte i Rogaland, flere enn jeg hadde trodd. Men vi ser også at mange fra utlandet besøker oss når de er i området. Denne uken er en delegasjon fra Houston i området, og vi har dem innom daglig

Mens Sandnesposten er innom Mondo onsdag formiddag, ringer telefonen jevnt og trutt. Medier ønsker kommentarer, folk vil reservere bordplass og et turistkontor i Tyskland ønsker bilder fra bragden i Torino.

– Turistkontoret i Tyskland jobber for tiden med «Visit Norway» og vil ha inn noe om bragden i Torino i det nye presentasjonsmateriellet de lager til høsten, sier Hansen.

På plass neste uke

Neste uke, tirsdag og torsdag er Christian André Pettersen tilbake ved Mondo for å lage den samme menyen han laget under Bocuse d’Or Europa.

Restauranten er så godt som helt fullbooket tirsdag og onsdag, og dette blir den eneste anledningen til å oppleve Pettersen ved Mondo for resten av året.

– Etter tirsdag og onsdag neste uke venter litt ferie. Så skal han nullstille seg og starte forberedelsene til verdensfinalen i Lyon i januar. Ny meny skal utvikles og finjusteres fram til det, sier Hansen.

Pettersen har også hatt permisjon store deler av året i anledning forberedelsene til Bocuse d’Or Europa tirsdag.

– Er det utfordrende for dere å ikke ha kjøkkensjefen på huset store deler av året?

– Det krever litt ekstra av oss som er igjen, men vi trør til ekstra med stor glede. Christian er også alltid tilgjengelig for oss og bidrar med å utvikle nye smaker, sier Hansen.

Michelin-drømmen

– Med Europas og kanskje verdens beste kokk tilgjengelig, er tiden kanskje moden for at Sandnes kan få sin første Michelin-restaurant. Er det en stjernehimmel dere sikter mot?

– Vi har planer om å prøve å få Michelin-stjerne til Sandnes, men ikke ved Mondo. En stjernerestaurant har som oftest 30 eller færre sitteplasser. Vi har plass til 90 personer, og det er vanskelig å holde så høy kvalitet overfor så mange gjester. Men det kan hende vi lager en mindre restaurant i tilknytning til Mondo. Ingenting er bestemt, sier Hansen.

Mulighetene er i hvert fall uendelige med denne ukens gull i Bocuse d’Or Europe.

– Etter at Charles Tjessem vant Bocuse d'Or i 2003 skjedde det mye på matfronten her i byen. Sandnes gikk fra å ha et par pølseboder til å bli en matby, sier Hansen som ser med stor spenning på hva Bocuse d’Or-suksessen kan bety for framtiden.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...