Etterforskningen er snart ferdig

LANG TID: Etterforskningen av ulykken hvor en bussjåfør mistet kontroll, har av ulike årsaker tatt over fire måneder. En jente fra Bogafjell fikk alvorlige skader som følge av at bussen traff autovernet. Foto: Per Thime/Lyndal avis

Bussulykken som forårsaket alvorlige skader for en ungdomsskoleelev fra Bogafjell, er snart ferdig etterforsket. Det bekrefter etterforskningsleder Kjell Andre Sandal ved Agder politidistrikt.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 26.02.2019 kl 19:34

Den 19. oktober i 2018 kolliderte en buss med 40 elever og tre lærere fra Bogafjell i et autovern på Skrumoen bru på fylkesvei 43, nord for Rom i Lyngdal. Inne i bussen satt elever og ansatte på vei hjem til Sandnes etter endt leirskole på Evje.

I etterkant av ulykken satt én av skoleelevene fast i over en time før brannmanskapene klarte å få henne løs. To elever ble sendt til sykehuset. Den ene eleven ble utskrevet dagen etterpå, mens en jente, som på det tidspunktet var tolv år, pådro seg alvorlige skader som følge av sammenstøtet.

Opp til politijuristen

Det er Kjell Andre Sandal fra Agder politidistrikt som har ledet etterforskningen. Først over fire måneder senere, forteller han at de er i ferd med å avslutte etterforskningen.

– Vi er helt i sluttfasen av vår etterforskning, og saken skal snart sendes til politijurist, Kaja Michaelsen, i Mandal for videre vurdering. Av hensyn til alle kan jeg ikke uttale meg om hva vi anser som mest sannsynlig ulykkesårsak. Vi kommer til å levere vår rapport, og det vil være opp til politijuristen å vurdere innholdet med tanke på eventuell videre saksgang, sier Kjell Andre Sandal.

Det store spørsmålet i saken er selvsagt hva som forårsaket det faktum at bussjåføren mistet kontroll over kjøretøyet, og dermed ikke klarte å unngå at bussen med elever og lærere braste inn i autovernet.

Dagen etter ulykken inviterte rektor Jørgen Slyk til åpen skole for at elever, lærere og foresatte sammen skulle ha muligheten til å bearbeide inntrykkene.

– Så langt vet vi ikke hva som er årsaken til at bussen først kom over i motsatt kjørebane, for så å kollidere med autovernet etter forsøk på å rette opp bussen. Etterforskningen overlater vi selvsagt til politiet og granskningskomiteen, sa Jørgen Slyk til Sandnesposten dagen etter ulykken.

Skal vurdere tiltale

Den etterforskningen nærmer seg altså slutten, og det blir opp til politijurist Kaja Michaelsen å vurdere om politiet skal reise tiltale for brudd på veitrafikkloven mot bussjåføren.

Administrerende direktør i Rogaland Taxi, Svein Svimbil, har fra ulykkestidspunktet vært opptatt av at selskapet skal gjøre det de kan for å ivareta alle involverte.

– Jeg har også nylig snakket med etterforskningsleder i saken. Som selskap er det ikke så mye mer vi kan gjøre akkurat nå enn å vente på konklusjonen fra politijuristen. Samtidig forsøker vi å være støttende til alle parter i saken, sier Svein Svimbil.

SAMLING: Rektor Jørgen Slyk satte alt tilgjengelig beredskap i aksjon da han inviterte alle til åpen skole dagen etter ulykken. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...