– Fant bag med kondomer i korridoren

OPPMERKSOMHET: Det lille pensjonat vies mye oppmerksomhet i Jæren tingrett denne uken.

Dag to av rettssaken mot innehaveren av Det lille pensjonat startet med utspørring av mannen som har fungert som en slags vaktmester på stedet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 16.11.2017 kl 19:49

JÆREN TINGRETT: Mannen forklarte at han jobbet for innehaveren av pensjonatet i Langgata fra 2014 til 2015. Vaktmesterens oppgaver var blant annet å sørge for ro og orden på nattetid, men prostitusjonsvirksomhet, forklarte mannen, at han aldri har sett på sine runder i bygningen.

– Nei, sa han, på spørsmål fra innehaverens advokat, Inger Marie Sunde.

Les også: Pensjonatinnehaver forklarte i retten at han ga politiet egen nøkkel

Også vaktmesterens kone har vært ansatt på Det lille pensjonat. Advokat Sunde rettet i sin utspørring av vaktmesteren oppmerksomheten blant annet på et funn konen hans skal ha gjort.

– Det ble under rydding av rom 44 funnet en bag med kondomer? spurte hun.

– De lå i en bag i korridoren, forklarte vaktmesteren.

– Var de brukte?

– Nei, helt nye, kunne han fortelle.

Naken dame åpnet døren

Den tidligere vaktmesteren forklarte at menn utgjorde en stor del av beboerne da han startet ved pensjonatet i 2014, men at kvinner etter hvert ble majoriteten blant gjestene.

Aktor Thale Thomseth tok i sin utspørring fatt i en melding vaktmesteren skrev til innehaveren i januar i år. Meldingen gjaldt rom nummer 44 hvor mannen skulle levere et kjøleskap.

– Du skriver at det var en naken dame som åpnet døren inn til rommet. Du skriver også at hun så travel ut. Husker du den korrespondansen? spurte Thomseth.

– Hun var ikke helt naken. Hun hadde et håndklede fordi hun nettopp hadde dusjet, svarte vaktmesteren.

– Men du skriver at hun var naken og så travel ut? gjentok aktor.

– Hun hadde ingen klær, men et håndklede fordi hun var opptatt med å dusje seg.

– Jeg stusser over at du sier hun hadde på håndkle, når du skriver i meldingen at hun var naken, responderte aktor.

– Hun hadde håndklede på, gjentok vaktmesteren.

–Prostitusjon aldri et tema

Også aktor ville vite om vaktmesteren har sett noe som kan indikere prostitiusjonsvirksomhet ved Det lille pensjonat.

– I forbindelse med ditt arbeid ved pensjonartet, har det vært et tema at du må være obs på at det kan foregå prostitusjonsvirksomhet her? spurte Thomseth.

– Nei, slo vaktmesteren fast.

– Hvorfor har du gått disse vaktrundene på natten? ville hun vite.

– Det har bodd mange forskjellige folk her. Ofte var det fester, og da det var mange menn til stede, måtte jeg be dem dempe stemmebruken og musikken. I tillegg skulle jeg se til at alt gikk greit for seg, forklarte vaktmesteren.

– Var du i kontakt med beboere om andre ting enn å dempe musikk? ville aktor vite.

– Det var også andre tilfeller, ja. Som da alarmen gikk på kjøkkenet, brannalarm, småting som skjer. Brannalarmen kunne også på rommene, svarte vaktmesteren.

– Hvorfor gikk alarmen av på rommene? spurte aktor.

– Noen røkte på rommet. Etterpå forsøkte jeg å sette opp informasjonsskilt om at man må røke ute.

Kondomposen

Også aktor Thomseth kom inn på det store kondomfunnet på pensjonatet:

– Etter melding om bagen med kondomer, og noen måneder senere med en naken dame som så travel ut, var det tema mellom deg og innehaveren at man måtte passe på at det ikke foregikk prostitusjon ved pensjonatet?

– Nei. Vi pratet aldri om sånt, sa vaktmesteren.

– Har innehaveren spurt om du har sett noe som antyder prostitusjon? fortsatte aktor Thomseth.

– Nei, sa han.

Flere vitner

I løpet av torsdagen har flere vitner vært i retten, deriblant en av de nærliggende næringsdrivende til Det lille pensjonat.

– Jeg har aldri sett noe som jeg har funnet mistenkelig, svarte forretningskvinnen på spørsmål fra advokat Sunde.

Hun forklarte at hun heller ikke fra sine kunder har fått noen indikasjoner på at det har foregått prostitusjonsvirksomhet på pensjonatet.

– Hva tenkte du da han ble anmeldt? spurte advokat Sunde.

– Jeg syntes det var forferdelig trist. Jeg kjenner ham så godt at jeg vet at noe slikt ville han aldri tillatt, sa kvinnen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...