Får nytt orgel til 60-årsdagen

… og kanskje kommer kongen

FYLLER ÅR: Første søndag i advent feirer Julebygda kapell 60 år. Foto: Frode Olsen

Kongen av Julebygda har invitert kongen av Norge til å feire nytt orgel og 60-årsjubileum.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.07.2017 kl 21:37

MUSIKK: Gand sokn har bestilt nytt orgel til Julebygda kapell. Orgelet kommer fra den tyske orgelbyggeren Mühleisen, og koster rundt 2,3 millioner kroner.

– Orgelet som står der nå er et gammelt orgel med litt tynn lyd. Julebygda er et kapell som blir veldig mye brukt til seremonier som begravelse, bryllup, og dåp. Da synes vi det er riktig å ha ordentlig lyd, sier daglig leder i Gand sokn, Hanne Bolstad.

Saken fortsetter under bildet

TEGNING: Slik ser en arbeidstegning av det nye orgelet ut. Illustrasjon: Privat

Fikk milliongave

I sommer begynner arbeidene med å demontere det gamle orgelet. Så skal det nye installeres. Går alt etter planen, innvies orgelet under jubileumsgudstjenesten første søndag i advent. Da er det nemlig 60 år siden Julebygda kapell ble reist.

Orgelet har lenge engasjert i Julebygda, hvor innsamlingen startet så langt tilbake som i 2013. Flere har gravd særdeles dypt i lommeboken for å erstatte det gamle orgelet. En enkeltperson har sågar donert hele én million kroner til saken, og flere andre har gitt sekssifrete beløp.

– Givergleden har vært aldeles enorm, fortalte primus motor for innsamlingen, Marit Karin Nygård, til Sandnesposten i desember i fjor.

Saken fortsetter under bildet

GLAD: Daglig leder i Gand sokn, Hanne Bolstad, har god grunn til å være glad når Juelbygda nå får nytt orgel. Foto: Andreas Kydland

Kongehuset er invitert

Fremdeles gjenstår litt før hele kjøpesummen er i boks.

– Det nærmer seg, men vi er fremdeles avhengige av støtte, sier Bolstad.

Hun forteller at både private og næringslivet har bidratt betraktelig til innsamlingen, og trekker spesielt fram innsatsen til kjøpmann Sven-Gabriel Ims.

– Han er veldig engasjert i dette, og har invitert kongehuset til innvielsen av det nye orgelet, så vi håper de vil komme. Vi har også snakket med de som har det store julespelet, og de ønsker å få til noe som sammenfaller med kongebesøket, spelet, og jubileet til kapellet, forteller Bolstad.

Saken fortsetter under bildet

INNSAMLERE: Sven-Gabriel Ims og Marit Karin Nygård er blant dem som har stått på for å få nytt orgel i kapellet. Foto: Frode Olsen

Dermed ligger alt til rette for at årets advent i Julebygda blir ekstra høytidsstemt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...