Får sentrale roller i «Billy Elliot»-musikalen

I SENTRALE ROLLER: Gretelill Tangen, Britt-Synnøve Johansen og Torfinn Nag skal spille i den kommende musikalen.

«Billy Elliot» er Sandnes kulturhus' sjette profesjonelle musikaloppsetning og blir den største satsningen som ikke er et samarbeid med et annet kulturhus eller teatre.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2017 kl 08:40

MUSIKAL: Kulturhuset har tidligere satt opp «Oliver!» (2009), «Sandnes City» (2010), «Annie» (2013), «Les Misérables» (2014) og «Skjønnheten og udyret» (2015). Disse er sett av til sammen 60.500 publikummere i Sandnes kulturhus. Tas publikumstallene på oppsetning av Les Misérables i Haugesund og Kristiansand med, er musikalene sett av ca 90.000 publikummere.

Forventningene til «Billy Elliot» er derfor naturlig nok store, og nå begynner også rollene å bli besatt i musikalen som skal regisseres av Jostein Kirkeby-Garstad.

– Vi har til nå kontrakt med 17 av 21 skuespillere til voksenrollene. De siste fire vil være på plass i løpet av kort tid, opplyser Sandnes kulturhus til Sandnesposten.

I rollene

Artist Britt-Synnøve Johansen skal gestalte rollen som Billys mor, mens Torfinn Nag skal spille far. Teaterveteran Gretelill Tangen får rollen som Billys bestemor, mens Nils Christian Fossdal blir Mr. Braithwaite. I ensemblet finner vi også skuespillere fra Sandnes, nærmere bestemt Klaus Henrik Hoel, Matias Kuoppola og Cecilie Marjatta Välinen.

I tillegg har 27 jenter i alderen 9-15 år trent stepping hver uke på Kinokino i lang tid. Flesteparten har trent ukentlig i ca ett år. Men hva så med rollen som Billy?

Går på «Billy-skole» i Oslo

– Kulturhusets «Billy-skole» i Oslo, med ti elever valgt ut på audition, har hatt trening to ganger i uken siden august 2016. Fredag 19. mai avgjøres det hvem av disse som får rollene som Billy Elliot og kameraten Mikael. Vi skal ha to gutter til hver av rollene. Disse guttene tar med seg foreldre og flytter til Sandnes i prøve- og spilleperioden. De skal også gå på skole i Sandnes, melder kulturhuset.

I tillegg skal skuespillere til noen mindre gutteroller engasjeres. Det vil bli invitert til audition på disse før sommeren.

«Billy Elliot» er kjent fra både filmen «Billy Elliot» og musikaloppsetninger i London, Oslo, København, Malmø og mange andre store byer. Den spilles for tiden i Stockholm.

Oppsetningen i Sandnes kulturhus har premiere 24. januar 2018.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...