Sandnesposten A/S

Banner-saken: Får støtte av politikerkolleger

FÅR STØTTE: Sentrale politikere har full forståelse for at ordfører Stanley Wirak reagerer på at aksjonister sist fredag hengte opp et banner med påskriften «Vi trenger Skaarlia skole og flerbrukshall nå» i ordførerens nabolag. Ingen vil imidlertid gå så langt som å kalle det mobbing.

Ordførerkolleger forstår at ordfører Stanley Wirak reagerer på at aksjonister henger opp banner i nabolaget.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2016 kl 10:47

MOBBING: Det var sist fredag at aksjonister som kjemper for ny skole i Skaarlia hengte opp en banner i ordførerens nabolag med påskriften «Vi trenger Skaarlia skole og flerbrukshall nå». Dette fikk Wirak til å reagere kraftig. På sin egen facebookside reagerer han kraftig og anklager aksjonistene for mobbing. «Er det greit å lære våre unge opp til at det er helt greit å mobbe byens ordfører, at all oppførsel er OK bare vi får det som vi selv vil?», «Er det greit at voksne mennesker kommer hjem til meg og henger opp slikt der jeg bor?», skriver Wirak.

Ordførere uttalte til Aftenbladet, i etterkant av hendelsen, at han oppfattet det hele som mobbing og at han hadde fått så mye pes fra personene som stod bak aksjonen de siste ukene at disse nå må tenke seg om.

Bakgrunnen for aksjonen, som har høy temperatur på facebook, er at bystyret har vedtatt å ta byggingen av Skaarlia skole ut av økonomiplanen.

Dradd strikk for langt

Solaordfører Ole Ueland (H) understreker at han ikke vil uttale seg om saken, men at han synes stuntet med banneret er å dra strikken for langt.

– Jeg vil ikke gå så langt som å kalle det mobbing, men jeg føler at man her har trådd over noen streker. Ordførere og politikere er også privatpersoner og når man i dette tilfellet har beveget seg inn på det jeg vil kalle mer privat grunn har man tatt det litt for langt, sier han og fortsetter:

– Som politiker må man ta upopulære avgjørelser og også tåle at det er engasjement i befolkningen, både på sosiale medier og andre steder. Selv har jeg en høy terskel for dette, men det er et sted jeg forlanger å få være en privatperson og det er når jeg er hjemme.

Forstår reaksjon
Ordfører Frode Fjeldsbø (Ap) i Gjesdal forstår også at Wirak reagerer. Heller ikke Fjeldsbø vil kalle stuntet mobbing, men mener det her kan synes som om grensene for privat og offentlig sfære er brutt.

– Politikere må tåle tøff kritikk, men det finnes en balanse mellom offentlige og private rom for oss også. Her har det gått veldig langt og jeg forstår at Wirak reagerer. Det har han grunn til både på egen og sine naboers vegne, sier Fjeldsbø.

Gjesdal-ordføreren har selv opplevd få hendelser der han synes strikken har vært trukket for langt.

– Den eneste gangen har vært en episode utenfor et kjøpesenter der jeg fikk det jeg vil kalle for meget ufin kritikk fra en innbygger som nærmest flydde i strupen på meg. Jeg legger ikke skjul på at jeg opplevde dette som en lite kjekk hendelse.

– Burde tenkt seg bedre om

Også lederen for det største opposisjonspartiet i Sandnes, Thor Magne Seland (H) mener at aksjonistene kunne spart seg å henge opp banneret i ordførerens nabolag, men heller ikke han vil bruke ordet mobbing.

– Man burde nok tenkt seg litt bedre om. Rådhuset, eller en annen sentral sentrumsplassering ville vært bedre for en slik aksjon enn ordførerens nabolag, sier han og fortsetter.

– Som politikere skal vi også stå for upopulære tiltak og vi skal være forsiktig med å dra opp mobbekortet, men det går også et skille til det private livet som ikke bør overskrides. Her kan det synes som om strikken har blitt tøyd vel langt.

Seland legger til at han mener folk flest er flink til å skille person og sak fra hverandre.

– Kommentarer på facebook og sosiale medier er ofte en del av en opphetet debatt og selv om alt ikke alltid er like saklig og fint har jeg likevel valgt å la det stå. Vi må tåle å få ubehagelig kritikk uten at vi dermed alltid skal bruke ordet mobbing, sier han.

– Står for det vi gjør

Helene Barkved er en av dem som har markert seg sterkt i kampen for å få bygget Skaarlia skole. Hun mener at Wirak selv må stå for det han skriver på facebook og vil ikke være med på å kalle det mobbing.

– Vi hadde et mål med banneret, det var å henge det opp et sted i sentrum der det var godt synlig. Det var også litt tilfeldig at plasseringen ble som den ble. At Wirak på facebook kaller dette mobbing er noe han får svare for selv. Vi står inne for det vi gjør, sier Barkved.

Barkved forteller at stuntet sist fredag er en del av en adventskalender som aksjonistene har satt i gang for å holde oppe og skape engasjement i saken. Fram mot jul vil man gjennom kalenderen presentere en morsom tvist med budskap om at man venter på skolen.

– Det er et brennende engasjement i saken og vi vil ha fullt trykk fremover, sier hun.

Aksjonistene fikk i går muligheten til å legge sine synspunkter fram for bydelsutvalget på Austrått. Dette møtet var etter Sandnesposten gikk i trykken mandag ettermiddag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...