Færre parkeringsplasser i sentrum

MINKER: Det blir stadig færre parkeringsplasser i sentrum. Foto: Trond Eirik Olsen

Mens det i 2013 var 4294 parkeringsplasser i sentrum er tallet i dag nede i 4000.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 15.06.2017 kl 21:06

PARKERING: – Vi snakker da om parkeringsplasser som er innenfor en akse mellom Rådhuset, Tronesveien, Postveien og Elvegata. Det er i dag 1000 offentlige parkeringsplasser og 3000 private parkeringsplasser tilgjengelig her, sier daglig leder Kjell Veire i Sandnes Parkering KF.

Nok plasser i dag

Veire vil ikke si noe om han er bekymret for minkende antall parkeringsplasser, men understreker viktigheten av å ha nok sentrumsnære parkeringsplasser i framtiden.

– Folk forventer at det er sentrumsnær parkering og vi må sørge for at det er nok plasser i fremtiden også for å bidra til et levende sentrum. Det blir jo politikernes ansvar å ivareta dette, vår oppgave er å tilrettelegge de plassene vi har til rådighet og sørge for at folk som bruker byen blir fornøyde Slik situasjonen er i dag mener jeg at det er nok parkeringsplasser. Vi ser dette spesielt når det er store arrangementer i sentrum, men jeg vil ikke spå noe om fremtidige behov, sier han og fortsetter:

– Når de nye sentrumsplanene med utbygging kommer i gang vil det sannsynligvis bli en del parkeringsplasser som forsvinner midlertidig. Her blir det viktig at vi finner fram til gode løsninger mens dette pågår. Vi må ha midlertidige og varige løsninger for de plassene som blir borte. Jeg føler meg trygg på at dette blir ivaretatt, sier han.

Forutinntatte holdninger

Veire innrømmer at det man opplever å få publikumskommentarer fra folk som mener avstanden fra mange av parkeringsplassene til sentrum er for stor.

– Ofte har dette med forutinntatte holdninger å gjøre. Avstanden er ofte mindre enn det folk i utgangspunktet mener. Det er ikke helt gitt at man får så veldig nær parkering ved kjøpesentrene heller. På større handledager er her også ofte fulle parkeringsplasser, det er sjelden vi opplever det samme i sentrum, sier han.

Nye tavler

– Er parkeringsplassene i sentrum synlige nok?
– Folk har i alle fall ikke problemer med å finne fram når det er store arrangementer og liknende. Det er skilting flere steder. Når det er sagt planlegger vi nå å få opp informasjonstavler med opplysninger om hvor det er ledig parkering på de største innfartsårene til byen. Dette vil forhåpentligvis gi folk bedre oversikt. Her er vi imidlertid avhengig av å ha den nødvendige teknologien på plass før vi kan gjøre noe, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...