Færre «snyltere» i sentrum og nå er julebelysningen sikret

GOD JUL: Hvorvidt julen blir god, vet vi jo ikke. Men alt ligger til rette for god julebelysning i Langgata. Foto: Rune Helliesen

Sandnes Sparebank gir 100.000 kroner av sitt gavefond til julebelysning i sentrum og samtidig opplever Sandnes Sentrum at stadig flere «snyltere» melder seg inn.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

NÆRING: – For oss er gaven fra Sandnes Sparebank kjærkommen. Vi er utrolig glad for hjelpen da vi har hatt en stor utfordring i forhold til å få dette på plass. Nå skal det bli flott julebelysning i sentrum, sier styreleder Andreas Lien i Sandnes Sentrum AS.

Det kom Sandnes Sparebank for øret at det manglet noe penger til julebelysningen i Sandnes. Saken ble tatt opp i bankens gavefondsutvalg etter at styreleder Andreas Lien i Sandnes Sentrum fortalte om situasjonen i Sandnesposten.

– Vi løyver 100.000 kroner fra vårt gavefond til julebelysningen i sentrum. Vi er opptatt av et levende sentrum og er glade for å kunne bidra til enda mer julestemning i landets flotteste gågate, sier administrerende direktør Trine Stangeland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORNØYD: Styreleder Andreas Lien i Sandnes Sentrum AS gleder seg over at julebelysningen i sentrum er sikret og at flere gratispassasjerer nå melder seg inn. Foto: Trond Eirik Olsen

Lien har dobbelt grunn til å glede seg. Han opplever også at flere tidligere gratispassasjerer nå banker på døren hos sentrumsforeningen.

– Jeg vil ikke kalle det en stor tilstrømming, men vi har den siste tiden fått flere innmeldelser. Jeg håper at dette er en trend som vil fortsette. Skal vi klare målsettingen om å fullføre den storsatsingen vi har er vi avhengig av å ha en økonomi som gjør oss i stand til å yte maksimalt. Da er ikke gratispassasjerer eller snyltere, som nyter godt av all aktiviteten, det vi trenger,

Det var etter at Lien i Sandnesposten sist uke gikk ut og advarte mot at for mange «snyltere» blant aktørene i sentrum ville kunne bremse sentrumsutviklingen at flere tok kontakt for å melde seg inn. I dag er det over 100 aktører som ikke er medlem av sentrumsforeningen som i tillegg til butikker i sentrum også inkluderer kjøpesentrene og en rekke gårdeiere. Økonomisk etterslep har gjort at økonomien til Sandnes Sentrum AS er trang, men man har likevel valgt å satse sterkt.

– Det er gledelig at flere nå ser nødvendigheten av å ha en sterk sentrumsforening som kan gå i bresjen for økt satsing på aktiviteter og andre utviklingsplaner, men det er ennå for mange som står utenfor, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...