Figgjo-spiller sendt rett til sykehus

Syv mål, hat-trick og rødt kort på Tjelta

UTRIVELIG: Det er aldri kjekt når spillere pådrar seg skader. Begge måtte til sykehus.

Det ble en dramatisk serierunde da Figgjo spilte borte mot Havdur. To minutter før pause klinket to spillere hodene sammen så det sang over stadion. Begge måtte fraktes til sykehuset for videre undersøkelser av hodeskadene.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2017 kl 07:37

Havdur–Figgjo 5–2 (0–1)

Oppgjøret mellom Havdur og Figgjo inneholdt langt mer dramatikk enn det man kan forvente i et 5. divisjonsoppgjør. Det ingen likte var hendelsen like utenfor 16-meteren til Havdur to minutter før pause. Figgjo-spiller Sander Skjæveland og Thomas Malde fra hjemmelaget, løp begge mot ballen som befant seg i luften. Helt uforskyldt var kollisjonen unngåelig, og begge spillerne falt til bakken med store smerter i hodet.

Sander Skjæveland var den første til å komme seg på føttene. Han gikk til sidelinjen for egen maskin, mens Malde fra Havdur falt om da han forsøkte å reise seg. Heldigvis ble han støttet opp av lagkamerater, som sikret ham inn i garderoben. Figgjo-trener Jone Bråstein likte ikke Skjævelands tilstand i garderoben.

– Han visste ikke at vi hadde scoret i første omgang. Plutselig kikket han ned på fotballskoene, og lurte på hvem som hadde teipet dem før kampen. Det hadde han gjort selv, men hadde glemt det. Vi bestemte oss raskt for å sende ham til legevakten for undersøkelser, sier Bråstein.

I følge treneren fikk Sander Skjæveland smellen i i tinningen. Havdur-spilleren hadde mottatt tinningen til Skjæveland i kjevepartiet.

– Det så ikke bra ut der skaden oppsto like ovenfor tinningen. Det verste var at han ville spille videre, men det var ikke aktuelt, sier Bråstein.

Tok ledelsen

Etter en laber start på kampen sett med Figgjo-øyne, bedret det seg gradvis i første omgang. Først rundet Lasse Dørheim keeper, men på helt uforklarlig vis klarte han å skyte over mål med innsiden av foten. Da var Runar Valestrand Flåten mer presis. Midtbaneeleganten plasserte et frispark i keeperhjørnet seks minutter før pause. Det var ingen fortjent ledelse, men frisparket utgjorde forskjellen på lagene da hvilen inntraff.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TIL LITEN NYTTE: Runar Valestrand Flåten scoret begge målene for Figgjo, men laget tapte 5–2. Foto: Frode Olsen

Dramatikken var på ingen måte over, for i løpet av 20 minutter i andre omgang laget hjemmelagets toppscorer Preben Risa et ekte hat-trick. For dem som ikke vet hva det er, så er definisjonen når en spiller scorer tre mål i samme omgang, uten at noen scorer innimellom.

Med 18 minutter igjen scoret Runar Valestrand Flåten Figgjos andre mål for kvelden. Reduseringen med tåspissen brakte spenning tilbake, men kun i to minutter. Da punkterte Kay Tjora oppgjøret til Havdurs fordel.

Vanvittig situasjon

Da kampen virket avgjort skjedde det likevel mye på kort tid. En situasjon det faktisk kunne vært skrevet en liten pocketbok om. I jakten på ytterlig redusering sendte Jone Bråstein sin midtstopper opp som spiss. Oddbjørn Helgeland nådde ikke frem i en duell med keeper, som på sin side fanget innlegget. Da keeperen sto med ballen favnet inn mot magen med begge hender, slo Helgeland til med en frekkis. Han presset hodet sitt under keepers albue og på merkverdig vis klarte han å headde ballen ut fra keepers favn.

Dommeren blåste frispark, men Havdur-keeperen ble så irritert at han rev Figgjo-stopperen over ende. Kamplederen svarte med å gi keeperen rødt kort. Helgeland slapp unna uten å se noen form for farge. Da klikket det fullstendig for Havdur-spiss Preben Risa.

Mannen som hadde scoret tre mål hadde akkurat blitt byttet ut, og befant seg på motsatt side av innbytterbenkene. Fra løpebanen æreskjelte han ut dommeren i flere minutter med svært kraftig røst. Om noen skulle blitt utvist, så var det nettopp Risa. Han ble til slutt geleidet opp til terrassen på klubbhuset, hvor han feiret sine tre mål med en sigarett.

Figgjo stilte uten sine tre nøkkelspillere Christer Oftedal, Jarle Tveit og Vegard Blikra Undheim. Litt av den grunn ble Havdur for gode.

PS! Sent torsdag kveld fikk Sandnesposten tilbakemelding fra Jone Bråstein vedrørende tilstanden til Sander Skjæveland.

– Jeg fikk akkurat beskjed om at han har pådratt seg hjernerystelse og blir sykmeldt en ukes tid, skriver Bråstein i en tekstmelding.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...