Fikk betinget fengsel etter ulykke med vannscooter

FORÅRSAKET PERSONSKADE: Vannscooterulykken som inntraff her på Hommersåk i mai har fått sin dom. Foto: Frode Olsen

En 18 år gammel mann mistet kontrollen over vannscooteren på Hommersåk, noe som resulterte i at han skadet en jente som satt på bryggekanten. Nå er han dømt.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 26.12.2018 kl 09:30

JÆREN TINGRETT: Lørdag 26. mai 2018 var 18-åringen sammen med venner i vågen av Hommersåk. Etter å ha grillet og spist på en brygge, kjørte tiltalte en vannscooter han hadde lånt av en bekjent.

Han navigerte scooteren på en slik måte at han mistet kontrollen, og traff en jente som satt på bryggekanten.

Fornærmede falt i sjøen, mistet bevisstheten og pådro seg skader, sier dommen.

Ved bevisbedømmelsen bygget Jæren tingrett på tiltaltes egen forklaring, vitneforklaring fra fornærmede og andre.

– Retten finner bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte opptrådte uaktsomt ved anledningen. Vitnet forklarte at tiltalte kjørte «sikksakk» med scooteren før han traff bryggen, og tiltalte forklarte selv at farten var for høy. Han klarte ikke å manøvrere scooteren skikkelig etter å ha trykket inn bremseknappen, sier domsslutningen.

Retten finner videre bevist at tiltalte umiddelbart kjørte fra stedet med vannscooteren, uten å hjelpe fornærmede. Ifølge tiltaltes egen forklaring, hadde han observert fornærmede på bryggekanten før ulykken inntraff.

– Han forklarer at han ikke oppdaget at han traff henne i sammenstøtet med bryggen, noe han først ble klar over da en av de andre guttene han var sammen med fortalte ham dette lenger ute i fjorden, sier dommen.

Han har ikke hatt noen annen forklaring på hvorfor han deretter dro fra stedet uten å hjelpe fornærmede, enn at han var i sjokktilstand og ikke klarte å tenke klart. Retten finner det klart at fornærmede var satt i en hjelpeløs tilstand med fare for liv, kropp eller helse som følge av tiltaltes uaktsomme handling.

Retten mener tiltalte førte scooteren forsettelig uten å ha gyldig båtførerbevis, noe som kreves for denne type scooter. Det vises til forskrift om krav til fører av fritidsbåt paragraf sju.

– Tiltalte dømmes etter dette i samsvar med samtlige poster i tiltalebeslutningen, sier dommen.

Mannen fikk 30 dagers betinget fengsel, med prøvetid på to år. HAn ble ilagt et forelegg på 5000 kroner, og må betale 4121 kroner i erstatning til jenta.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...