Fikk betinget fengsel for tre butikktyveri

OFFER Bystasjonen var ett av stedene kvinnen hadde besøkt.

En kvinne i tredveårene er dømt til 30 dagers betinget fengsel etter at hun ble kjent skyldig i tre tilfeller av butikktyveri i sentrum av Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sandnes-kvinnen sto under tiltale for fire tilfeller av tyveri, men ble dømt for tre av tilfellene. Alle tyveriene skjedde i november 2017.

Kvinnen erkjente i retten at hun hadde stjålet både marvarer og klær i sentrum.

Tiltalte er tidligere bøtelagt seks ganger fra 2004-2017, hovedsakelig for vinnings- og narkotikaovertredelser. Hun er også to ganger gitt påtaleunnlatelse i samme periode.
Tiltalte skal nå dømmes for tre tyverier. Isolert sett ville forholdene ha resultert i bot.

– Siden det dreier seg om flere forhold begått i løpet av kort tid, og tiltalte tidligere er bøtelagt for samme type forhold, finner retten at det i dette tilfellet bør reageres med fengselsstraff, sier dommen.

Retten fant imidlertid påtalemyndighetens straffeforslag på 45 dager ubetinget fengsel, som for strengt.

– Tiltalte er ikke tidligere domfelt og retten finner at en betinget reaksjon sammen med en ubetinget bot er tilstrekkelig for å ivareta de allmenne hensyn i saken. Tiltalte har i sin forklaring vist en manglende forståelse for betydningen av sine handlinger, blant annet ved at hun mener at hun ikke burde få straff ettersom tingene ble tilbakelevert. Etter en samlet vurdering finner retten at straffen passende kan settes til fengsel i 30 dager, som i sin helhet gjøres betinget med en prøvetid på to år, sier dommen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...