Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Fikk bil inn i hagen

Vurderer å flytte fra sentrum på grunn av trafikken

FRYKT: Trond Kjærstad og Jasmine Larsson har erfart og vært vitne til mange nestenulykker i krysset mellom Kirkegata og Eidsvollsgata. De vurderer å flytte for å sikre barna Alexander (3) Fredrik (tre måneder) tryggere kår. Foto: Trond Eirik Olsen

I flere år har beboere i Eidsvollgata vært vitne til kollisjoner og nesten-ulykker. Høy fart og mangel på trafikksikring gjør gaten utrygg.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2017 kl 16:28

EIDSVOLLGATA: – Vi har etterlyst trafikksikringstiltak lenge uten at det har blitt gjort noe. Kommunen har vært på befaring på stedet og ytret frempå at de ser det som komplisert å få utført tiltak. Vi har imidlertid vært vitne til alt for mange hendelser som lett kunne fått alvorlige utfall og finner det betenkelig at det ikke blir tatt grep, sier Trond Kjærstad.

Les også: Unge aksjonister vil ha farten ned i Postveien

Sammen med kona Jasmine Larsson og de to barna Alexander (3) og Fredrik (tre måneder) er Kjærstad nærmeste nabo til det familien mener er et svært trafikkfarlig kryss mellom Kirkegata og Eidsvollgata.

Bilister som ikke holder fartsgrensen og syklister som raser gjennom Eidsvollgata og ned Kirkegata i stor fart skaper stadig farlige hendelser i gater som også er skolevei. Eidsvollgata har ingen fartshumper på de mest utsatte plassene, og spesielt på kveldstid er det mange bilister som raser gjennom gata i stor fart.

– Allerede i 2013 tok vi kontakt med kommunen for å se på muligheter for å få sikret veien bedre, den gang i forbindelse med gravearbeid i gata. Vi fikk imidlertid lite gehør, og ting har ikke akkurat bedret seg, sier Kjærstad.

Bil i hagen

Larsson forteller at hun selv nylig har opplevd å nesten bli påkjørt av en bil som kom i stor fart ned Kirkegata.

– Jeg måtte kaste barnevognen vekk og bilen klarte så vidt å stoppe bare noen få centimeter fra meg. Heldigvis gikk det bra, men opplevelsen var skremmende. Dessverre er jeg ikke den eneste som har opplevd slike hendelser, sier hun.

ULYKKE: For en del år tilbake opplevde Trond Kjærstad og Jasmine Larsson marerittet med at en bil skled inn i hagen deres. Foto: Privat

Familien har også opplevd å få en bil inn i hagen foran huset.

– Selv om det er noen år siden, gjør dette at man gjør seg tanker. I tillegg har både vi og andre beboere flere ganger vært vitner til farlige episoder som lett kunne fått et tragisk utfall, sier Kjærstad.

Ekteparet vurderer nå å flytte fra sentrum til det de mener er et mer barnevennlig område når det kommer til trafikk.

– Det ville vært utenkelig for oss å slippe barna ut på gaten her når de vokser til. Det gjelder for så vidt også flere andre sentrumsgater. Vi ønsker å la barna vokse opp en plass der trafikkbildet er sikrere, sier Larsson.

Flere trafikkontroller

Trafikkplanlegger Ingrid Gjedrem i Sandnes kommune bekrefter at hun har fått henvendelser fra beboere i området og at trafikksikkerhetsforumet i kommunen har vært på befaring og vurdert situasjonen. Men hun kan ikke love noen nye tiltak.

– Dette er snakk om en sentrumsgate med 30 kilometer fartsgrense og det er samme sikring her som det er i liknende kryss andre steder i sentrum. Det spesielle med Eidsvollgata er imidlertid at det er gjennomgang av mange myke trafikkanter som skal opp til Giskehallen. Her er eksempelvis mange syklister, sier hun og fortsetter:

– Vi vil se på hvor stort problemet med høy fart er og har derfor bedt politiet om å foreta flere kontroller. Dette og en trafikkteller vil kunne gi svar og danne utgangspunkt for hvorvidt vi skal se på tiltak, sier hun.

Gjedrem innrømmer at det er vanskelig å lage til fartshumper ved det farlig krysset.

– Lager vi til fartshumper vil dette kunne føre til at bilister kjører et stykke ut av veibanen for å unngå disse. Dermed kan de utgjøre en fare for både syklister, myke trafikkanter og biler som står parkert langs veisidene. Fartshumper vil heller ikke hindre syklistene i holde stor fart, sier hun.

Gjedrem ser ikke bort fra at det vil komme opp skilt ved forgjengerovergangen i det tidligere omtalte krysset, men tviler på at dette vil ha noen større effekt.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...