Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Fikk talen sin i bystyret ødelagt

LEI SEG: Sanna Rana er lei seg på vegne av det unge bystyret. De hadde gått gjennom kvalitetsmeldingen i Sandnesskolen, men da hun skulle legge frem synspunktene, startet et leven så høyt at bystyremedlemmene knapt fikk med seg hva som ble sagt. Foto: Frode Olsen

Sandnes unge bystyre har tradisjon for å starte bystyremøtene med fem minuttere lange innlegg. Da den unge ordføreren Sana Rana snakket om kvalitetsmeldingen for Sandnesskolen, var det knapt noen som oppfattet det hun sa.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2018 kl 22:54

Sanna Rana stusser veldig over at bomaksjonistene som demonstrerte utenfor rådhuset valgte å lage så mye leven at hennes åpningstale i bystyremøtet mandag ble ødelagt.

– Like før jeg skulle opp på talerstolen var det noen av aksjonistene som spurte hvem jegvar og hva jeg skulle prate om. Da jeg gikk opp på talerstolen var det relativt rolig, men akkurat da jeg begynte, startet aksjonistene utenfor med kraftige sirener, tilrop og veldig høy musikk. Det var nesten umulig å konsentrere seg, og folk i salen oppfattet ikke det jeg sa, sier Rana.

Hun synes det er veldig trist at talen ble overdøvet av demonstranter.

– Det var tydelig at de fulgte nøye med utenfor, og visste nøyaktig når møtet begynte. Jeg forstår de var kommet for å demonstrere mot helt andre ting enn mitt innlegg, og jeg håpet i det lengste på at noen ville gi beskjed til hordene utenfor om at det var den unge ordføreren som snakket om helt andre ting enn bomsaken, sier Rana.

Det at en representant fra det unge bystyret i Sandnes får taletid i starten av møtene, er kjærkomne minutter for den yngre generasjonen.

– Jeg snakket om kvalitetsmeldingen fra Sandnesskolene, skoler som garantert mange av demonstrantenes barn selv er en del av. Vi synes vårt bidrag mandag var viktig i kampen for forbedringer i skolene. Derfor er det ekstra leit med de store forstyrrelsene, sier hun.

Sanna Rana forteller at hun i etterkant av innlegget ble kontaktet av flere bystyremedlemmer. De ønsket at den unge ordføreren skulle sende innlegget digitalt.

– Jeg kan ikke si hvor mye det betyr. At noen kontaktet meg for å få innlegget tilsendt, er en skikkelig tillitserklæring for oss unge som har brukt tid til å gå gjennom kvalitetsmeldingen. Det forteller oss at politikerne tar vårt arbeid på alvor, sier Rana.

Ordfører Stanley Wirak reagerte så kraftig på den høye lyden utenfor at han avbrøt møtet med en ti minutters lang pause. Han konfererte også med Ragnar Anfinsen fra Bomfritt Jæren – Nok er Nok, hvor ba at representanter fra ledelsen skulle gå ut for å dempe dem på utsiden.

Etter pausen ble det langt roligere, og møtet kunne fortsette i sin helhet.

Her kan du lese hva den unge ordføreren sa til bystyremedlemmene i sin tale:

Kvalitetsmeldingen for Sandnesskolen viser gode resultater. Dette skaper stor glede for alle oss i Sandnes unge bystyre, som er elever. Tallene er gode, men vi etterlyse en bedre og mer nøyaktig presentasjon av statistikken. Et gjennomsnitt er ofte ikke det beste. Selv om kvalitetsmeldingen er bra, mener vi fortsatt at det er noen ting som mangler.

I del to viser elevundersøkelsens indekser at det er ekstremt få elever som føler seg mobbet av andre elever. Dette er til stor glede, fordi mobbing er et alvorlig problem. Selv om vi stille med gode tall der er det fortsatt en vei igjen å gå. Vi må ikke glemme de som faktisk melder fra om at de føler seg mobba. Hvor er mobbeombudet? Hvorfor har ikke vi et mobbeombud? Et lavterskelsestilbud som barn, foreldre og skolen kan ta kontakt med når det trengs litt ekstra hjelp i forhold til mobbing?

For det finnes fortsatt noen få igjen, og vi i Sandnes unge bystyre har troen på at et mobbeombud hadde vært med på å dra det siste lasset.

Som elever i Sandnesskolen opplever vi lite praktisk læring. Dette er noe som kommunen burde gripe skikkelig tak i. Skaper vi en skole der alle kan gjør det godt vil vi gi alle motivasjonen til å stille positivt hver dag, og til å yte sitt aller beste. Ikke alle er like flinke teoretisk, og de må få muligheten til å vise sine gode sider gjennom praktisk arbeid. Å putte inn praktisk arbeid i en større grad i skolen vil også skape en mer variert og spennende skoledag for alle elever.

Vurdering for læring er et eget punkt på kvalitetsmeldingen. Hva er egentlig vurdering for læring og hvorfor blir ikke vi elever fortalt om dette på skolen? Å sette karakterer i samarbeid med elever, og å sammen finne ut hva som skal vurderes er kjempeviktig. Det skaper motivasjon for oss, og gir oss grunnlaget til å prestere best mulig. Og det er jo det vi alle ønsker. At ungdommen skal presterer best mulig.

Motivasjon er selve grunnsteinen i å prestere bra. Et godt klassemiljø og lærere som er engasjerte er viktig. Bruk tid på å bygge miljøet og gjør elevene trygge på hverandre. Engasjerte lærere som viser til elevers utvikling gir oss noe å strekke oss mot. Gi oss en prøveplan. Vis oss hva vi jobber mot, og hvor langt vi allerede har komt.
Skap en kjekk skole som elever gleder seg til å komme til, hver dag.

Sandnes kommune er en ung kommune med 76 328 innbyggere. Vi er under populasjonsvekst og har ekstremt mange flinke og kulturelle ungdommer. Vi trenge en konsertscene hvor ungdom kan vise sine kulturelle sider, og et sted der kjekke artister kan underholde voksne og unge. En ny konsertscene vil være med på å skape en ny kulturell og spennende møteplass for ungdom, og dette trengs.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...