Filmkraft Rogaland kan få kontor i Sandnes

FILMKRAFT: Rådmannen ønskjer at Sandnes skal bli ein del av Filmkraft. Filmen «Sykkelfugl» er ein av filmane som er spelt inn i Sandnes og som blant anna blei medfinansiert av Filmkraft Rogaland. Foto: Borghild Gudmestad

Rådmannen føreslår at Filmkraft Rogaland 
etablerer seg vidare med kontor i Sandnes. Saka skal opp i Utval for 
kultur og oppvekst komande tysdag.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sandnes kommune ønskjer å ha Filmkraft Rogaland sine kontor i Kinokino klar innan 2019. Per i dag er ikkje Sandnes med i Filmkraft, det regionale filmsenteret for film- og TV-produksjonar. Senteret jobbar også mykje med talentutvikling for barn og unge.

Rogaland fylkeskommune eig femti prosent av selskapet, dei andre eigarane er Randaberg, Stavanger og Haugesund.

Nå ønskjer rådmannen at Sandnes går inn med 20 prosent på eigarsida. Kjøp av aksjar skal finansierast over disponibelt fond og driftstilskot blir tatt i 2017 og 2018 i Utvikling Sandnes. Tilskotet skal etter dette leggjast inn i økonomiplanen. Rådmannen har vidare som premiss at administrasjonen skal vera på Kinokino innan 2019.

Fleire møte

Rådgjevar for rådmannen, Mette Fossan-Bergem, fortel at det har vore fleire møte om denne saka:

– Me har hatt fleire møter med Filmkraft allereie, med fylkeskommunen og øvrige eigarar. Rogaland fylkeskommune har, som største eigar i Filmkraft Rogaland, vedtatt ein handlingsplan for kultur at dei skal greia ut om det kan vera plass for at Filmkraft kan lokaliserast på Kinokino, fortel ho.

Mange ressursar

Rådmannen meiner vidare at det er mykje i byen av lokalitetar som passar svært godt for filmarbeid. Ho viser blant anna til at det allereie er etablert eit godt filmmiljø her med lokalkunnskap og ressursar.

Fleire spelefilmar er også spelt inn i Sandnes den siste tida. Vidare meiner ho at filminteressa er stor i byen og at byen kan bli ein god base for filminnspelingar.

Filmkraft er så langt positive til mykje av det arbeidet som har blitt gjort i Sandnes. Elisabeth Dahl er dagleg leiar i Filmkraft.

– Me er positive til å få eigarar som er engasjerte og som vil jobba for filmfeltet i Rogaland, seier ho.

Vatneleiren

Hallvard Fagerland er kulturrådgjevar i Sandnes. Han trur det ligg store moglegheiter i å få Filmkraft også etablert i Sandnes.

– Barn og ungdom har allereie eit unikt, veldig spennande og bra miljø som er bygd opp, og det har allereie vore nasjonale og internasjonale produksjonar her. Langsiktig er det flott å sjå på Vatneleiren/ Bulega som stad for filmstudio og innkvartering. Filminnspelingar generer meir pengar til byen som overnatting. Det vil drypa på andre næringar. Film handlar om draumar. Filmen verkeleggjer desse. Å bygga det her med det ein har har eit stort potensiale, meiner Fagerland.

Politikarane får saka til behandling komande tysdag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...