Finnen som blei sandnesgauk

KONSERT: Finske og sandnesbusette Matias Kuoppala har sin fyrste solo-
konsert på Sandnes Brygge fredag kveld. Foto: Borghild Gudmestad

Musikar og skodespelar Matias Kuoppala (35) står fredag på scenen med sin fyrste solokonsert i Sandnes. I haust begynner prøvane til musikalen «Billy Elliot».

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Finske og sandnesbusette Matias Kuoppala gler seg og er spent på å framføra sin fyrste solokonsert på Sandnes Brygge med bandet sitt.

Han lever til dagleg av å vera dramalærar, i tillegg frilansar han som skodespelar og songar.

Skodespelar

Kuoppala har bak seg mange roller som skodespelar, som blant anna i Shockheaded Peter på Rogaland Teater. I sommar skal han også spela i det årlege sommarteateret om Jungelboka som blir sett opp i Stavanger.

Han er finnen som fann ei rogalandsjente under skodespelarstudiane i Danmark. Nå har han og kona budd fem år i Sandnes.

– Me stortrivst. Me bur på Sandved, har to små jenter. Me kjenner oss veldig nær alt som me treng, fortel han Sandnesposten.

Soloprosjekt

Nå er det soloprosjektet Coppola som står for tur. Konserten er blitt framført ein gong tidlegare i Stavanger.

Musikken til finnen er inspirert av amerikanske og britiske folkesongarar og singer-songwriters. Nordisk melankoli er også å finna på albumet.

– Og som finnen han er må ein gjerne finna litt melankoli i musikken?

– Ja, men elles synest eg nordmenn og finnar er ganske like. Det er nok mykje nordisk i stemninga i musikken, det er litt mørke og mykje skogar.

Tekstane er prega av at han har budd fleire stader, og handlar også mykje om relasjonar.

– Kva gjer det med ein å bu langt borte frå familien sin? Det har nok blitt ein raud tråd i tekstane mine. Avstand og nærleik.

Kanskje album

Han har også ein draum å spela inn album ein dag.

– Eg har så absolutt lyst å gje ut album. Eg vil nå ut med musikken min...
Tida vil visa.

– Korleis blir det å ha konsert på Sandnes Brygge?

– Det blir heilt topp! Det er kjempefine lokale. Dei er heilt rette for denne musikken. Det blir ein ganske intim konsert.

Og legg til:

– Og det er jo veldig kjekt å spela i det som har blitt heimbyen!

Finnen liker å spela live, prøva songane ut på publikum.

Artistnamnet Coppola blei til litt på tull under utdanninga i Danmark. Men så har det blitt verande, han liker det, det har blitt ein fin klang i det.

– Det kjem også frå det finske etternamnet mitt som liknar på regissøren Francis Copolla sitt namn, det er gøy!

Billy Elliot

Til hausten startar prøvane til musikalen om Billy Elliot i kulturhuset. Finnen blir ein av fleire som skal ha ei rolle der.

– Det gler eg meg til. Eg veit ikkje eksakt kva som blir rolla mi ennå. Men kjekt blir det.

Dermed så har han i desse dagar korte avstandar mellom jobbane sine på kulturskulen, Vågen VGS, Sandnes Brygge og kulturhuset. Det har han ikkje noko i mot.

Musikarane som han har med seg på konserten er Adrian Tvedten, Mikaell Olsson og James Thomson.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...