Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Flere bilister blåser i forbudsskilt

BØTER: Denne bilisten ble nylig stoppet i Langgata etter å ha brukt Roald Amundsens gate til gjennomkjøring. Bilisten er ikke den eneste som har måtte betale dyrt for forseelsen. Foto: Håvard Ovesen

Forbudsskilting hindrer ikke at mange bilister fremdeles benytter Roald Amundsens gate til gjennomkjøring. Politiet lover kraftige reaksjoner.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 06.04.2017 kl 15:29

TRAFIKK: - Det er en god del gravearbeid som pågår i byen og endret trafikkbilde medfører dessverre at flere bilister velger løsninger som ikke er lovlig for å spare tid. Spesielt i Roald Amundsens gate har problemet vært merkbart. Her har tidvis vært et trafikkbilde som skaper utrygghet og fare for de som jobber i gata, men også andre steder har det vært problemer med folk som kjører der de ikke har lov, sier seksjonssjef i orden og trafikk ved Sandnes Politistasjon, Bjart Larsen.

Strenge bøter

Larsen forteller at politiet den senere tid har hatt flere stikkontroller i Roald Amundsens gate med nedslående resultat.

- Jeg har ikke noen eksakte tall, men det er blitt stoppet en god del bilister som blåser i skiltingen og bruker veien til gjennomkjøring. Vi hadde derfor gjerne sett at det hadde blitt iverksatt fysiske tiltak utover forbudskiltene, sier han.

Larsen vil ikke gå ut med detaljer om hvorvidt politiet vil trappe opp kontrollene i gata fremover, men han bekrefter at politiet er til stede.

- Vi patruljerer mye i området og blir det observert bilister som prøver seg vil vi ta affære. Rent ressursmessig har vi ikke muligheter til å prioritere de store kontrollene, men vi har hele veien fokus på gata og ingen skal føle seg trygge, sier han.

Larsen lover også at det skal svi hardt for de bilistene som blir stoppet.

- Kjører man ulovlig i en gate som er stengt for gjennomkjøring er det snakk om en bot på 5350 kroner. Det kan bli sure penger som neppe kompenserer for det å skulle spare litt tid, sier han.

Negativ erfaring

Prosjektleder Arnold Tengesdal i Sandnes kommune bekrefter at forholdene i Roald Amundsen gate tidvis har vært såpass problematisk at kommunen har vurdert fartshumper. Kommunen har også mottatt bekymringer fra folk som arbeider i gata og bussjåfører.

- Arbeidet i gaten er nesten ferdigstilt, nå er det snart bare oppmerking og skilting som gjenstår. Vi anser ikke dette sluttarbeidet som spesielt risikofylt i forhold til trafikkbildet, samtidig har mye busstrafikk gjort det vanskelig med fartshumper og vi har derfor valgt å ikke gjøre noe denne gangen, sier han og fortsetter:

- Erfaringene fra Roald Amundsens gate vil imidlertid danne bakgrunn for at vi i framtiden vil se på konkrete fysiske tiltak når det blir trafikkrestriksjoner på grunn av veiarbeid.

- Anser du forholdene i Roald Amundsens gate som trafikk-farlig?

- Ja, med den ulovlige kjøringen har det tidvis vært farlig både for myke trafikkanter og de som jobber i gata. Vi har vært bekymret for situasjonen og derfor har vi også vært på grensen til å sette opp midleritidige fartshumper, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...