Flere brudd på alkoholloven

BRUDD: Flere tilfeller av overtredelse av alkoholloven gjør at rådmannen nå vil inndra skjenkebevillingen for dette utestedet på Hommersåk i ti dager. Foto: Andreas Kydland

Gjentatte brudd på alkoholloven hos et utested på Hommersåk gjør at rådmannen vil inndra skjenkebevillingen i ti dager. Saken skal til behandling i formannskapet 4. mars, der det skal avgjøres om det blir inndragelse eller ikke.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 22.02.2019 kl 13:00

HOMMERSÅK: Flere hendelser med åpenbart berusede personer som blir skjenket alkohol og berusede personer som ikke blir bortvist fra stedet, har gitt Hommersåk Bistro i alt 16 prikker for overtredelse av alkoholloven med tilhørende regelverk. Dette medfører at rådmannen nå vil frata bistroen alminnelig skjenkerett i ti dager. Formannskapet i Sandnes skal ta den endelige avgjørelsen om det blir inndragning av skjenkerett.

Flere brudd

Det er formannskapet som er gitt myndighet til å inndra skjenkebevillinger i Sandnes kommune og politikerne skal ta stilling til saken 4. mars. Ifølge rådmannens sakspapirer, som følger med saken, har bruddene på alkoholloven bakgrunn i tre ulike skjenkekontroller som kontrollutvalget for bevillingssaker har foretatt på bistroen fra 14. januar 2018 til 20. oktober 2018.

Ved den første skjenkekontrollen 14. januar ble de anført at det var høyt beruselsesnivå blant gjestene og at skjenkekontrollørene opplevde at stedet bar preg av mangelfull forsvarlig drift. Det ble i etterkant av denne kontrollen påpekt at det var viktig for bistroen å få bedre rutiner for bortvisning av gjester og for å hindre overskjenking. Det ble også påpekt at bistroen måtte ha bedre rutiner for iverksetting av ekstraordinære tiltak dersom brannalarmanlegg eller andre sikkerhetsinnstillinger er ute av drift.

En ny kontroll ble utført 21. januar samme år og da ble det observert tre personer i lokalene som var åpenbart påvirket av alkohol og at to av disse drakk også alkohol. Det ble også observert flere personer som var på kanten til overstadig beruselse.

Den siste kontrollen fant sted under en oktoberfest 20. oktober i fjor. Her skal det ha blitt observert skjenking av alkohol til en gjest som var åpenbart påvirket av rusmidler samt en episode der en åpenbart beruset person ikke raskt nok ble bortvist fra lokalet.

Vil bli prioritert

Kommuneadvokat Rune Kanne sier at Hommersåk Bistro er det første utestedet i inneværende skjenkeperiode som står i fare for å få inndratt skjenkebevillingen.

– Det betyr også at dette blir en plass som kommer til å bli prioritert ved framtidige kontroller, sier han og legger til at flere brudd vil kunne få alvorligere konsekvenser.

– I ytterste fall vil man kunne få inndratt skjenkebevillingen for resten av skjenkeperioden. Det vil også kunne bli problemer med å få innvilget skjenkebevilling for neste periode.

Har tatt grep

Driftsleder Elias Badr hos Hommersåk Bistro beklager hendelsene og sier at bistroen har vært i dialog med kommunen og at det er tatt grep for å unngå at det skal inntreffe flere uheldige hendelser i framtiden.

– Vi har skiftet vaktselskap og vi har også endret på rutinene. Vi håper at dette skal være nok og at vi nå er bedre skodd til kontroll og bortvisning av berusede, sier han og legger til at det er vanskelig å unngå episoder der alkoholloven brytes.

– Dette er noe flere utesteder sliter med, og jeg tror ikke vi er en versting i så måte, men vi gjør det vi kan for å unngå at det skal inntreffe flere uheldige episoder.

Badr tror ikke at ti dager uten skjenkebevilling vil virke merkbart inn på driften.

– Vi har et konsept med matservering og har derved flere ben å stå på. Jeg regner med at dette skal gå greit, sier Badr.
Eier Gerges Elias Badr, sier at han har lite med den daglige driften å gjøre og henviser altså til driftsleder Elias Badr for kommentarer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...