Øglændkvartalet: Flere interesserte har tatt kontakt

ØGLÆNDKVARTALET: Flere er allerede interessert i å bosette seg i Øglændkvartalet, selv om ingen boliger er lagt ut for salg enda. Foto: Andreas Kydland/Illustrasjon nederst til høyre: Link Arkitekter/Brick Visual

Etter at departementet i sommer fjernet all tvil om hvorvidt Øglændkvartalet blir utviklet eller ikke, har arkitekt Liv-Kristine Rud i Link Arkitektur fått flere telefoner fra folk som er interesserte i å skaffe seg leilighet her.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Jeg fikk vite at departementet hadde godkjent planene for Øglændkvartalet på vei til en ferietur. Jeg må innrømme at det ble et glass sjampanje på flyet for å feire, sier arkitekt Liv-Kristine Rud i Link Arkitektur.

Hun har jobbet med Øglændkvartalet i Sandnes over flere år og omtaler prosjektet nærmest som sitt eget barn.

Den observante leser har gjerne fått med seg at det i løpet av den siste uken har kommet opp et svært banner med tegninger over hvordan Øglændkvartalet kan bli når området omsider utvikles. Øglændkvartalet har de siste årene vært en kasteball mellom flere politiske instanser, noe som har ført til at det ærverdige bygget med lokalhistorisk sjel har begynt å forfalle.

Utfordret høyden

Hovedstridens kjerne har vært at tidligere eier Otium og nåværende eier SPG Øgreid har hatt et ønske om å utvikle Øglændkvartalet med nærings- og boligarealer. Utbygger har blant annet ønsket å utnytte arealet ved å bygge høyere enn de 16 meterne kommuneplanen og regionalplanens retningslinjer tilsier.

Rogaland Fylkeskommune har også fremmet innsigelser til saltaket som etter planen er tenkt erstattet med en ny inntrukken etasje.

Saken havnet til syvende og sist på kommunal- og moderniseringsdepartementets bord. I sommer avgjorde de at innsigelsene fra fylkeskommunen ikke tas til følge. Dermed er alle politiske hindere passert.

Boligkjøpere har ringt

– Når kan vi forvente at noe begynner å skje med Øglændkvartalet?

– Denne uken skal vi og representanter fra Scandinavian Property Group (SPG) på eiersiden i møte med Sandnes kommune for å diskutere innholdet i Øglændkvartalet mer konkret. Vi har ikke fått laget salgstegninger enda, men det er allerede folk som har ringt med ønske om å etablere seg her. Dette er et enormt urbant område og vil by på godt innhold etter området er utviklet, sier Rud.

Hun trekker fram kommunen og politikerne som lokalt har kjempet for Øglændkvartalet som en viktig faktor til at alle politiske hindere i dag er passert.

– Det har vært noen seige runder, og vi har nok vært litt motløse til tider. Innsigelsen fra fylket, som til slutt havnet hos departementet, var ikke avgjørende for prosjektet, og vi hadde gode løsninger i bakhånd. Alle prosjekter tjener på at en kan gå noen runder og bruke god tid. Her i byen har kraften og viljen fra politikerne vært veldig bra, og særlig varaordfører Pål Morten Borgli (Frp), samt ordfører Wirak (Ap) har gjort langt mer enn en kan forvente av politikere, sier hun.

27 meter

Planene som Øglændkvartalet har fått godkjent, åpner for å bygge 27 meter over bakken mot jernbanen, mens bygghøyden reduseres ut mot Langgata.

– Det gjør at vi tilpasser oss begge situasjoner godt, mener Rud.

Nå håper hun detaljerte planer for hvordan bolig- og næringsdelen skal fylles er utarbeidet innen kort tid, slik at Øglændkvartalet omsider utvikles og fylles med liv.

Arkitekt Liv-Kristine Rud i Link Arkitektur. Foto: Link Arkitektur

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...