Flere skal kunne delta på Kongesommer

KONGESOMMER: Kongesommer er et populært tiltak. Nå sørger 650.000 kroner i statlige midler til bekjempelse av barnefattigdom for at ennå flere barn fra lavinntekstfamiler vil få muligheten til å delta. Foto: Arkiv

Sandnes har fått 650.000 kroner i statlige fattigdomsmidler til Kongesommer.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 19.05.2017 kl 10:15

MIDLER: – Dette er penger som vil komme godt med. Nå kan vi utvikle tilbudet ennå mer og gjøre det ennå mer tilgjengelig for barn og unge fra lavinntekstsfamilier, sier nestleder Kristoffer Birkedal (Frp) i utvalg for kultur og oppvekst.

Glad for midler

Birkedal er glad for at Kongesommer har fått midler fra den statlige tilskuddsordningen, som har som mål å motvirke og dempe fattigdomsproblemer blant barn og ungdom og legge til rette for at flere av disse skal få muligheten til å delta på sosiale arenaer. I 2016 ble det nasjonalt fordelt rundt 164 kroner i statlige barnefattigdomsmidler.

– Vi skulle selvsagt ønsket oss mere penger til ulike tiltak i Sandnes, jeg registrerer i denne sammenheng at Stavanger til sammen har fått rundt 1,3 millioner kroner til ulike tiltak, men vi tar med oss det vi kan få, sier Birkedal.

Satsningsområde

Kongesommer har i flere år vært et satsningsområde for Sandnes kommune og det er vektlagt at tilbudet også skal sikre at barn og unge fra lavinntektsfamiler skal få muligheten for sommeraktiviteter sammen med venner uten at økonomien er et hinder. Kongesommer baserer seg også på å utnytte de mulighetene som finnes i lokalmiljøet med hensyn til turmuligheter, museer og ulike lag og foreninger og tjener således som en introduksjon til nye barn og unge i kommunen. Mye av arbeidet med utvikling av tilbudet har vært tverrfaglig og oppslutningen har vært stor.

– Forhåpentligvis kan vi nå bedre tilbudet ennå mer inn mot de gruppene som har størst behov, sier Birkedal.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...