Flertallet stemte ja til grensejustering

Valget ble avgjort med ti stemmers overvekt

VALG: 126 innbyggere hadde mulighet til å si sin mening om den foreslåtte grensejusteringen. Foto: Frode Olsen

126 personer var stemmeberettigede da folk på nordsiden i Forsand stemte for eller imot grensejustering til Strand kommune.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 19.06.2018 kl 06:51

62 personer på nordsiden i Forsand stemte ja til grensejustering før kommunesammenslåingen sammen med Sandnes. 52 personer stemte nei.

Valgdeltakelsen må anses som formidabel. Kommunen fikk inn 114 stemmer av i alt 126 stemmeberettigede. Førstkommende torsdag skal kommunestyret behandle sin innstilling som videresendes til Fylkesmannen.

Et innbyggerinitiativ førte til at et punkt i inndelingsloven ble tatt i bruk. Det var tidligere Forsand-ordfører, Fridtjov Thorsen Norland, som var initiativtaker. Han er forøvrig gift med Tora Liv Thorsen (Sp) som sitter på dagens nei-side i kommunestyret.

Dagens resultat blir lagt ved kommunestyrets eget høringssvar. Det skal behandles kl 20.00 kommende torsdag.

Sandnes kommune behandlet sitt høringssvar på mandagens bystyremøte. Deres anbefaling til Kommunal- og moderniseringsdepartementet er ikke overraskende negativt med tanke på å justere grensene i Forsand kommune.

SV-representant Heidi Bjerga la i forkant av voteringen inn et alternativt forslag:

»Utfallet av folkeavstemmingen som pågår gir et rådgivende resultat til kommunestyret i Forsand. Bystyret i Sandnes legger til grunn at resultatet blir en del av beslutningsgrunnlaget når kommunestyret i Forsand behandler saken endelig. Sandnes kommune vil forholde seg til vedtaket, uavhengig av resultatet»

Hun fikk ikke støtte.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...