Flyttet butikken uten å stenge dørene

TRAVEL: Helgar Nygaard og Kathrine Hermansen har begge stått på hele helgen for å gjøre klar den nye butikken til Clas Ohlson. Foto: Trond Eirik Olsen

Helgar Nygaard og Kathrine Hermansen har sammen med de andre ansatte jobbet på spreng hele helgen for å rekke åpningen av nye Clas Ohlson på Maxi Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2018 kl 14:49

NYÅPNING: – Vi startet med flyttingen etter stengetid lørdag og holdt på til klokken 23.00. Så var det opp igjen søndag klokken 08.00 og jobbing fram til klokken 19.00. Du kan trygt si at det har vært en travel helg men det har vært verdt alt slitet, sier Helgar Nygaard (52).

– Målet var å ikke stenge den gamle butikken mens vi holdt på med flyttingen og det var utfordrende. Lørdag jobbet jeg i den gamle butikken i tillegg til å bære varer til den nye butikken. Det ble litt svetting, så det var godt å bli belønnet med kake mandag morgen, sier Kathrine Hermansen.

Fikk jobb via NAV

Nygaard og Hermansen er to av i alt rundt 18 ansatte hos Clas Ohlson på Maxi Sandnes. Kampen om å få jobb her har vært stor og begge er glad for å være med på det som er et lite næringseventyr. Etter knapt halvannet års drift har Clas Ohlson butikken på Maxi blitt den filialen med størst vekst i hele regionen. Derfor ble også 800 kvadratmeter for lite. Mandag flyttet butikken inn i helt nye lokaler i den nye delen av kjøpesenteret der man nå har rundt 1100 kvadratmeter til rådighet.

– For meg er dette som et lite eventyr. Jeg mistet oljejobben og gikk arbeidsledig i halvannet år før jeg fikk jobb her gjennom NAV rett etter åpningen i 2016. Nå er jeg fast ansatt og gleder meg til å være med på veien videre. Jeg er utrolig takknemlig for å ha fått denne sjansen, sier Nygaard.

– Jeg begynte som julehjelp i fjor og er utrolig glad for å få forstsette. Det at butikken går så godt er jo også en stor inspirasjon, sier Hermansen som nylig gikk ut av videregående skole.

Best i regionen

Butikksjef AnnElin Bjørknes er svært fornøyd med den nye butikken og før åpningen mandag vanket det både kake og skryt til de ansatte som har stått på gjennom hele helgen.

– Det er ikke vanlig at en innarbeidet butikk i et senter flytter til større lokaler etter bare halvannet års drift, og det er i alle fall ikke vanlig at man flytter uten å holde stengt. Jeg er stolt av gjengen som har stått på som bare det. Nå fortjener de kake, sier hun og smiler fornøyd før hun fortsetter:

– Vi har hatt en enorm vekst helt fra vi åpnet på senteret i 2016. Bare i desember i fjor økte vi med 11 prosent, det er ikke vanlig. Vi var den Clas Ohlson butikken i Norge som økte mest og i fjor var vi årets kremmerbutikk i regionen. Det er tydelig at vi fyller et behov.
Det er ikke bare butikklokalene som har blitt større i den nye butikken, også vareutvalget vokser.

– Nå blir det både fiske og båtutstyr. I tillegg har vi fått på plass ulikt utstyr til hund og katt. Rett nok ingen levende dyr, sier Bjørknes og ler.

Flere ansatte

Den ny Clas Ohlson butikken har så langt ikke ansatt flere, men Bjørknes, som fikk lederjobben i hard konkurranse med 200 andre søkere, utelukker ikke at det vil bli flere ansettelser på litt sikt.

– Dette er noe vi vurderer fortløpende, sier hun.

– Er du overrasket over den raske veksten?

– Ja, litt. Det var jo en Clas Ohlson butikk på Kvadrat når vi åpnet her, men det er tydelig at det er et større kundegrunnlag i Sandnes. Når det er sagt har vi også dratt store fordeler av å komme inn i et senter som trekker mye folk.
Mxi Sandnes omsatte i fjor for 522 millioner kroner. Det er en økning på 2,5 prosent fra året før og «all time high» for senteret.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...