Folk strømmer til kinoen

FORNØYD: Film– og informasjonssjef Stig M. Pedersen i SF-Kino Stavanger/Sandnes er fornøyd med økende besøkstall. Foto: Trond Eirik Olsen

På tross av et år med oppdatering og flere stengte saler øker kinoen i Sandnes besøkstallet. Flest besøkende trakk den romantiske dramafilmen «Et helt halvt år».

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2017 kl 22:26

KINO: Hele 331.120 personer var innom SF-kino i Sandnes i løpet av fjoråret. Dette er en beskjeden oppgang på én prosent fra 2015, men likefullt blant de beste besøkstallene kinoen kan oppvise.

– Besøkstallet ligger over det vi hadde budsjettert med og vi er storfornøyd. Kinoen i Sandnes har hatt en god oppgang de siste årene og det er gledelig å registrere at denne trenden syntes å fortsette. Det gjør at vi øker besøket på tross av at flere kinosaler var stengt i perioder i fjor på grunn av oppdatering gjør resultatet ennå mer gledelig, sier film– og informasjonssjef Stig M. Pedersen i SF Kino Stavanger/Sandnes.

Todelt forklaring

Pedersen mener årsaken til de gode besøkstallene i Sandnes er todelt. Året har vært preget av mange gode og store filmer som har trukket mye folk og samtidig har kinoen fått flere ansiktsløftinger og forbedringer. Kinoen i Sandnes har fått godt ord på seg og dette gjør at den også trekker folk fra hele regionen.

– I fjor ble flere saler oppgradert, vi installerte eksempelvis Dolby Atmos i sal 3 og på slutten av året ble også kiosken bygget om. Dette er betydelige investeringer som nok har vært med på å styrke kinoen, sier Pedersen og fortsetter:

– Når det samtidig har vært svært mange store og gode filmer gjør dette at vi får flere besøkende. Det som skiller fjoråret litt ut fra tidligere år er at besøkstallene er jevnere fordelt. Det har ikke vært en eller to filmer som alene har stått for det meste av besøket, men flere. Vi merker at det er stor optimisme i filmbransjen med mange gode filmer som folk vil se.

Best på kino

Selv om det i dag er flere muligheter for å se filmer hjemme eksempelvis gjennom strømming eller steder som Netflix frykter ikke Pedersen at dette skal gå utover kinobesøket.

– Kinoen gir en annen opplevelse. Ikke minst fordi det også er en sosial plass der man deler opplevelsen med mange andre. Vi ser eksempelvis at det på listen over de best besøkte filmene er mange familiefilmer, sier han og fortsetter:

– Faktisk er det slik at svært mange av de som besøker kinoen ofte er folk som også ser mye film hjemme.

– Det er et romantisk drama som topper besøkslisten?

– Ja, «Et helt halvår» er blant årets mest sette filmer over det meste av landet. Dette er nok en film som stort sett trekker kvinner, så det er tydelig at damene kjenner sin besøkelsestid, sier Pedersen og ler.

Store planer

At det etter planen skal komme en ny kino på Bryne i løpet av året er noe som kan føre til mindre besøk ved kinoen i Sandnes. Mange herfra bruker i dag Sandnes som destinasjon når de skal på kino.

– Det skal bli spennende å se hvordan dette vil virke inn, men vi har fremdeles store planer for kinoen i Sandnes, sier Pedersen.

Han lover ytterligere oppgraderinger av kinoen i løpet av året.

– Vi vil eksempelvis se på muligheter for å gjøre forbedringer i forhold til lydbildet i sal 1. Også andre saler vil bli oppgradert. Vi vil at publikum skal få en best mulig opplevelse, det skal fremdeles være slik at film er best på kino, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...