– For gammel til å bli biskop

IKKE AKTUELL: Sandnes-prost Ludvig Bjerkreim avviser at han er aktuell som kandidat til ny biskop i Stavanger. Foto: Trond Eirik Olsen

Sandnes-prost Ludvig Bjerkreim har tidligere vært bispenominert både i Stavanger og i Agder og Telemark, men stiller ikke som ny bispekandidat i Stavanger.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

BISKOP: – Jeg er 64 år og har ingen planer om annet enn å sitte som prost i Sandnes til jeg går av med pensjon. Jeg føler meg både ung og sprek, men skal man være biskop i Stavanger bispedømme er dette en krevende jobb der man må se lengre fram i tid, sier Bjerkreim.

Vil ha innspill

Mandag ble det kjent at biskop Ivar Braut i Stavanger bispedømme har besluttet å gå av. Årsaken er helseproblemer det siste året. Nå ønsker Stavanger bispedømmeråd en åpen, tidsavgrenset prosess der kirkens medlemmer kan gi innspill til navn på gode kandidater til rådets videre arbeid med nominasjon av ny biskop. På Stavanger bispedømmes nettsider ligger det et skjema som kan fylles ut og sendes inn hvis man har tips til bispekandidater. Svarfrist er 28. august.

– En liste over de foreslåtte kandidatene vil bli offentliggjort, men navnet på forslagsstilleren vil ikke bli offentlig, opplyser Stavanger bispedømme i en pressemelding.

Bred støtte

Bjerkreim sier at han ikke regner med å bli foreslått, selv om han har vært foreslått tidligere. Da Erling J. Pettersen ble biskop i 2009 var Bjerkreim den kandidaten som fikk sterkest støtte fra lokale menighetsråd.

– Jeg tror nok de fleste innser at alderen tilsier at jeg nå er for gammel og ikke foreslår meg, sier Bjerkreim som likefullt har klare tanker om hvilken biskop han ønsker seg.

– Jeg håper at man finner en biskop som brenner for mye av det samme som jeg har gjort. Det vil si å ha ekstra fokus på barn og barnearbeid, og da handler det om mer enn trosopplæring, sier han og fortsetter:

– Barn er sårbare og gode oppvekstvilkår er viktig. Her bør kirken være på banen og jeg håper den nye biskopen også blir en barnebiskop.

– Ser du andre aktuelle bispekandidater i Sandnes?

– Det er mange gode prester i kommunen, men jeg klarer ikke umiddelbart å se noen som utpeker seg. Det bør uansett være nok av gode kandidater, den nye biskopen trenger heller ikke nødvendigvis være fra distriktet, sier Bjerkreim.

Tilsetting i januar

Kirkerådet har bedt Stavanger bispedømmeråd innen 22. oktober å nominere inntil fem personer som rådet anser skikket til å bli tilsatt som ny biskop i bispedømmet. Offentlig presentasjon av kandidatene er planlagt til 9. november. Kirkerådet tar sikte på at tilsetting finner sted i rådets møte i Stavanger 23. – 25. januar 2019.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...