For Kristine er ingenting større enn kjærligheten

GLAD: Kristine Skree Kristiansen må ofte ta seg i at hun finner kors- og hjerteformasjoner i sølepytter og eller i landskapet. Foto: Frode Olsen

Dagens gauk i Sandnesposten, Kristine Skree 
Kristiansen, er kapellan i Gand sokn. Hun liker at noen rynker litt på nesen i det de studerer hårfargen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 01.12.2017 kl 22:51

– Er det mulig med enkle ord å forklare arbeidsoppgavene til en kapellan?

– Jeg skal vekke og nære det åndelige livet i soknet sammen med alle kollegaene mine og alle frivillige i menigheten. Så skal jeg ha gudstjenester, begravelser og vielser. Så blir det også mange gode samtaler.

– Hvilken utdannelse kreves, og hvordan fant du ut at dette var noe du ville?

– Det kreves en profesjonsutdannelse i teologi. Den tar seks år. Jeg fant ut at jeg ville bli prest etter at jeg ikke var enig i mye av det som ble fortalt til meg om Gud da jeg var ugdom.

– Dialekten avslører at du ikke ble født på Sandved. Hvor bodde du som barn?

– Jeg er født i Tromsø, flytta til Skien som toåring, og deretter til Oslo som tolvåring. Så jeg vil kanskje si jeg er fra Oslo. Med litt røtter fra Tromsø og Telemark.

– Du har farget håret blå/lilla. Har det bakgrunn i at vi snart kommer i adventstid?

– Nei, tror ikke det. Men skal aldri undervurdere en prests uttømmelige sans for symbolikk. Jeg kan bli matt av meg selv over hvor mange kors og hjerter jeg ser i sølepytter, fjellformasjoner osv. Men tror nok akkurat det lilla håret bare er der fordi jeg liker lilla hår.

– Har du alltid likt å eksprimentere med hår og klær?

– For å si det sånn. Jeg har alltid syntes det er kjedelig med klær og inntrykk uten liv eller personlighet. Det er litt gøy å se noen rynke på nesa av og til også. En slags bekreftelse på at jeg i hvert fall ikke er kjedelig.

– Hvordan blir din julefeiring i år?

– Det er gudstjeneste i Julebygda kapell klokka 14. Kom alle som vil. Det gleder jeg meg veldig til. En kunstner har malt et bilde av juleevangeliet, konfirmantene er med, en ung kvinne har sagt hun kan være med på solo og Julebygda Brass spiller. Det blir fest med hvilepuls tror jeg. Mannen min er offshore i jula, så mamma kommer og skal lage ribbe til meg og dattera mi. Det gleder jeg meg til, jeg er veldig glad i jula.

– Hva synes du er best med Sandnes?

– Det må være at det ligger så fint mellom havet og fjellene.

– Hva liker du minst?
Været.

– Kan du fortelle en ting om deg selv som få vet?
Kanskje at jeg kan snakke sånn Donald-Duck språk skikkelig godt. Drømmer litt om å få være Donalds stemme i en eller annen tegnefilm en gang.

– Favorittsitat eller vers fra Bibelen?
"Så blir de stående disse tre: Tro, håp og kjærlighet. Men størst blant dem er kjærligheten"
Kjærligheten er større enn alt. Det er mer enn søtt og fint. Det bør ryste oss alle litt, troende og ikke troende.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...