For ti år siden var han redd for å reise til Sandnes

I kveld skal han opptre i byen

HUMOR: Fredag står komiker Fredrik Brimsø på scenen på Sandnes Brygge med soloshowet «I det sista». Foto: Andreas Kydland

Da Fredrik Brimsø for ti år siden startet standup-karrieren, var det med skrekk han reiste til Sandnes for å underholde.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 26.05.2017 kl 11:56

– Som inngrodd siddis var det skummelt å reise til Sandnes den gangen. Jeg hadde min første sommerjobb i Sandnes for Kirkens Nødhjelp i 2002 for 120 kroner i timen. Jobben var å stå i Langgata og verve forbipasserende. Den sommerjobben varte én dag, og jeg klarte bare verve én person. Resten var ganske så avvisende. Det er mange andre kjipe ting jeg heller ville gjort for 120 kroner i timen. Sommerjobben gjorde nok at jeg fikk en del fordommer mot folk fra Sandnes, sier komiker Fredrik Brimsø.

Den høyreiste komikeren feirer i år at det er ti år siden han debuterte på standup-scenen. Han husker godt sin første jobb på Sandnes Brygge.

– Jeg var én av flere komikere som skulle opptre flere dager på rad på forskjellige scener. Jeg gledet meg til å stå på Cementen i Stavanger, men spurte om jeg kunne få slippe å reise til Sandnes, for det var skummelt. Jeg fikk beskjed om at det ikke fungerte slik. Heldigvis ble det til at jeg opptrådt i Sandnes, forteller han.

I dag er han ikke i tvil om at det var en klok avgjørelse.

– Fordommene stemte på ingen måte. Publikum var fantastiske og jeg vil påstå at Sandnes Brygge i glansdagene, med jevnlige standup-kvelder, var blant landets aller beste klubber. Det var ofte fulle hus og alltid kjempestemning. I dag er det bare kjekt å komme til Sandnes, sier han.

Og fredag denne uken er han igjen tilbake på Sandnes Brygge med sitt eget show kalt «I det sista. Et halvferdig standup-show».

– Det blir første gang jeg står på scenen i Sandnes med mitt helt eget show. Jeg har ei lang liste med temaer og viktige spørsmål. Jeg skal innom Stavangerkameratene som har medlemmer fra både Sandnes og Finnøy, jeg funderer rundt om det finnes en form for positiv rasisme, jeg spør om klesbutikker bare ansetter pene mennesker, og så må vi jo innom Mods-konserten. Det var ok at de spilte én gang, men nå når de kjører på med nok en konsert er det kapitalismen som rår. Hva er det Morten Abel ønsker seg som han ikke har råd til?

Standup-forestillingen er en del av International Comedy Box Festival 2017 som byr på mye latter denne uken. Dette kan du få med deg fra festivalen i Sandnes:

Onsdag kveld står Zahid Ali på scenen på Sandnes Brygge med showet Fremmedfrukt.

Torsdag arrangeres én av utslagsrundene i Standup Uncut på Sandnes Brygge klokken 20.

Fredag spiller Fredrik Brimsø nevnte show.

Lørdag klokken 14.30 arrangeres Stand up and cocktails på Petite. Klokken 19. samme kveld arrangerer Kåkå debatt på Sandnes Brygge før Cécilie Moroni Engevik og Florencia Lopez går på scenen samme sted klokken 21.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...