– Fordel å være uten stjerner

OVERRASKET: Bent Svele er håndballekspert i Tv 2. For to måneder siden var han overbevist om at Sandnes håndballklubb ville ende helt sist på tabellen i Eliteserien. Det tror han ikke nå lenger. Foto: Tv 2

Håndballekspert Bent Svele trodde Sandnes HK ville være sjanseløse 
i Eliteserien denne sesongen. 
Nå er han mer usikker.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.11.2017 kl 16:52

– Sandnes håndballklubb har overrasket alle med å ta åtte poeng på åtte kamper. Det er det ingen tvil om, sier håndballekspert i TV 2, Bent Svele.

Før sesongen satt han seg ned med sine ekspertkolleger Harald Bredeli og Randi H. Gaustad for å analysere og tippe eliteserietabellen. Gustad innrømmet samtidig at grunnlaget for å analysere Sandnes var tynt.

– Jeg må innrømme at jeg ikke er kjempeekspert på Sandnes. Men her kan det være overraskelser, for de er ikke så kartlagt som de andre lagene. I enkeltkamper kan de fort slå fra seg, men i løpet av en lang sesong så skal det bli knalltøft å holde seg i Eliteserien, mente hun.

Svele fulgte opp med å konstatere at panelet holder Sandnes som en klar dumpekandidat.

– Jeg tror de blir helt sist. Det tror jeg de gjør, slo han fast.

Åtte poengs forsprang

Like sikker er han ikke nå, selv om han fortsatt tror det blir en kamp for å overleve. Svele var én av mange som rynket på nesen da trener Dalibor Sedjak lanserte på håndballens kick-off i Oslo før sesongen, at Sandnes gikk for sluttspillplass.

– Han var veldig offensiv da, og det har de også vært på de åtte første kampene i sesongen. Det er morsomt, synes Svele.

– Er du fortsatt like sikker på at Sandnes HK rykker ned?

– Alle tippet dem på sisteplass, og nå er de åtte poeng foran Nøtterøy etter åtte kamper. Jeg tror fortsatt det blir en tøff kamp for å overleve, men de ender i hvert fall ikke sist med null poeng slik mange trodde på forhånd. Og jeg tror ikke de kommer til å tape resten heller, sier han.

– Hvor mye har du sett av Sandnes denne sesongen?

– Det har bare vært sporadisk, det skal jeg ærlig innrømme. Men jeg så både Bodø-kampen og Kolstad-kampen, og spesielt mot Bodø var målvaktspillet glimrende. Jeg har også lagt merke til André Ellertsen som scorer en del mål. Han har vært god det lille jeg har sett, sier Svele.

– Trenger ingen stjernespiller

Både før og etter den suverene seieren over Kolstad, snakket trener og spillere om at laget ikke trenger en stjernespiller på laget, som tross alt var målet å hente før sesongen. Snarere tvert imot, den jevne stallen blir trukket fram som lagets største styrke.

Svele tror ikke Sandnes hadde vært like gode om de hadde hentet en «kanon» før sesongen.

– Det er alltid en fordel når en ikke har en eller to spillere som står med hele ansvaret. I Sandnes nå føler alle et ansvar, alle må bidra, og det sveiser gruppen veldig sammen.

– Hva tror du om fortsettelsen for Sandnes HK sin del?

– De har egentlig det beste utgangspunktet for å lykkes, uten press og kan egentlig bare spille og ha det moro. Håndball er heldigvis ikke matematikk, sier han og smiler.

TV 2 har rettighetene til eliteseriehåndball, men Sandnes HK er ikke satt opp på noen av kampene før jul. Det er heller ingen avtale om at alle lagene skal vises på kanalen i løpet av sesongen.

Sandnes HK ligger på sjuendeplass og spiller i helgen bortekamp mot fjerdeplass ØIF Arendal.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...