Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Føremiddagstonar fekk fart på spaserstokken

KJEKT: Publikum som tok turen til kulturhuset og konsert med to trubadurar var svært tilfreds. Celine Jansen (frå venstre), Marie Søndervik, Torleif Rossavik og Tore Martin Håland. Foto: Borghild Gudmestad

Ein tidleg måndag med norske og svenske viser i kulturhuset er ein god start på veka.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2017 kl 15:03

VISESKATTAR: Marie Søndervik og Tore Martin Håland hadde ein flott visetime på Visens dag i lille sal i kulturhuset måndag.

– Dette var veldig gildt. Det er tredje gong eg er på dette i regi av den kulturelle spaserstokken. Dette er eit kjempeflott tilbod, seier Marie Søndervik.

Tore Martin Håland var med for fyrste gong og er også tilfreds med det som blei servert.

– Svært populært

I 2017 serverer Den kulturelle spasestokken i Sandnes sju turnear til dei ti bu- og aktivitetssentra i kommunen. Måndag kom ein av konsertane til kulturhuset. Arrangementet er for alle eldre uavhengig av korleis ein bur. For mange er det fint å koma seg ut når det ikkje er mørkt. Det at det er på dagtid gjer det òg lettare å koma seg ut for dei som bur på institusjon.

Føremiddagsarrangementa er svært populære.

– Det hender det har vore så fullt at me har avvist folk i døra, fortel kulturrådgjevar Jens Thordal.

Nære

Visekunstnarane Lars Martin Myhre og Peter Wemö serverer nærleik gjennom framføring og god musikk denne føremiddagen. Dei har begge årevis med musikk bak seg.

– Kjærleiken. Det er ganske fint at me ikkje klarer oss utan. Ibsen seier noko om at den sterkaste mannen er den som står åleine. Det er tull! Det er når me samarbeider me får til ting, fortel Lars Martin Myhre frå scenen.

Saka held fram under biletet

VISEKUNST: Peter Wemö (t.v) og Lars Martin Myhre serverte nordisk visesong til eit fornøgd publikum måndag føremiddag. Foto: Borghild Gudmestad

Han framfører også nokre songar frå den siste plata. Føter rører på seg, latteren kjem fort frå salen med gode kommentarar frå musikarane.

Myhre fortel at han slit med å framføra songar som Odd Børretzen var ein del av.

– Det blir så teit utan Odd, med unntak av denne, seier han før han framfører ein nydeleg song om båttur ein stad i Tønsberg.

– Treng kvarandre

«Tusen bitar» og eit par songar av Evert Taube står også på repertoaret til tospannet. Konserten flyt lett, og begge musikarane småpratar klokt om livet mellom utvalet av norske og svenske viser.

– Det er så mange bra folk der ute, og hjelparar. Songen «Engel» er dedisert til alle gode hjelparar der ute, fortel Myhre over gitaren.

– Du veit, alle liker tekstar på sitt eige språk, seier han om å framføra folkekjære viseskattar saman med Wemö.

Konsertane til dei to visetrubadurane blir avslutta i Sirevåg 24. mars.

Seinare i år kjem både Kjell Reianes, Camilla Myrås, Stina Kjelstad og andre lokale artistar til Sandnes gjennom den kulturelle spaserstokken. De blir også operaframsyning i vår.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...