Foreslår å tilbakebetale bompenger

REFUSJON?: Høyres gruppeleder Thor Magne Seland mener næringslivet må tenke krativt når den nye bomringen kommer. – Kan det være en idé å refundere bomutgiftene dersom du handler i sentrum, spør han. Foto: Andreas Dirdal Kydland / Trond Eirik Olsen (innfelt)

Høyres Thor Magne Seland mener næringslivet i Sandnes må tenke kreativt når den nye bomringen kommer.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Tirsdag denne uken omtalte Sandnesposten den nye bomringen som skal stå klar til høsten.

Som kjent vil ti nye bomstasjoner omringe Sandnes sentrum til høsten. I tillegg kommer ny bomring rundt Forus, mens dagens bomringer ved kommunegrensene skal fjernes.

For de mange tusen som bor utenfor bomringen, vil det bety at du må betale for bompassering dersom du trenger bil til et ærend i sentrum.

Beboer Ingvild Sundby i Smeaheia fortalte i tirsdagsutgaven at hun vil vurdere å handle i nabokommuner hvor du ikke trenger passere bom.

Betale tilbake?

Høyres gruppeleder i bystyret, Thor Magne Seland, er bekymret for hvordan bomringen vil slå ut for næringslivet i byen. Han er selv næringsdrivende i Sandnes og har en idé til hvordan næringslivet kan tenke.

– Jeg deler bekymringen om handelslekkasje til andre handelsområder utenfor bomringen. En idé kan for eksempel være at kunder får refusjon for betalte bompenger ved handel i sentrumskjernen, sier han.

– Noen næringsdrivende gjør dette allerede i dag med tanke på parkeringsavgift. Jeg tror mange næringsdrivende tenker i lignende baner allerede. Næringslivet er kreative og kommer til å finne gode løsninger som gjør at kundene fortsatt synes det er attraktivt å komme til Sandnes sentrum, sier han.

Han legger til at han som politiker har stor forståelse for intensjonen om å få flere til å velge andre transportmidler enn bil.

– Men med butikkhatten på ser jeg at bomringen kan by på utfordringer, og at det kan være lurt å tenke kreativt, sier han.

Analyse

Seland nevnte samme forslag fra talerstolen i bystyret i desember i anledning at Stavanger kommune gjør en analyse av bomringens effekter sammen med Greater Stavanger.

– Her bør Sandnes med Kvadrat inn i samme vurdering. For Høyre er det viktig å tenke på et regionalt nivå. Vi synes det finnes viktige momenter som har godt av å komme på bordet. Vi synes det helhetlige må ivaretas. Det gjøres kanskje best med et regionalt samarbeid. Utfordringene er like viktig for begge sentrumskjernene, sa Seland fra talerstolen i desember.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...