Forsand legger press på fylkeskommunen i fergesaken

FÅR STØTTE: Kommunestyret i Forsand bestemte 9. mai at ordfører Bjarte Sveinsvoll Dagestad (H) skal intensivere jobben med å få på plass konsesjon til privat fergedrift over Høgsfjorden. Enkelte i kommunestyret mener at fylkeskommunen trenerer saken. Foto: Frode Olsen

Kommunestyret i Forsand vedtok at ordfører Bjarte Sveinsvoll Dagestad (H) får mandat til å intensivere arbeidet inn mot fylkeskommunen med tanke på konsesjon for privat fergedrift over Høgsfjorden.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2018 kl 12:43

Det var Arbeiderpartiets forslag som ble banket gjennom i kommunestyret. Høye og Bygdalista leverte også et lignende forslag til vedtak. Vedtaket gir ordføreren i Forsand mandat til å intensivere arbeidet for å få nødvendig konsesjon til privat fergedrift mellom Oanes og Lauvvik på Høgsfjorden. Ordfører Bjarte Sveinsvoll Dagestad sier fra talerstolen at vedtaket gir ham nødvendig støtte i ryggen.

– Vedtaket sender et eksternt signal, og det kan gi oss muligheter for å bruke én krone eller to i tilretteleggingsfasen. Det er ingen tvil om at alle ønsker fortsatt fergedrift, sier Dagestad.

Reidar Thu fra Samlingslista mener fylkeskommunen må tåle den skjulte kritikken i vedtaket

– Fylkeskommunen trenerer konsesjonsavgjørelsen. Det må de tåle å høre, sier han.

Roar Larsen fra Ap er svært skuffet over at tunnelforbindelsen Espedal-Frafjord ble tatt ut av Ryfylkeplanen, og mener at fergeforbindelsen må opprettholdes og kjempes for med all kraft.

– I realiteten har vi ikke lenger noe valg mellom tunell eller ferge. Når Ryfast åpnes vil det trolig aldri bli noen tunell mellom Espedal og Frafjord, sier Larsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DISKUTERTE: Kommunestyret diskuterte fergeforbindelsen over Høgsfjorden. Foto: Frode Olsen

Guro Fløysvik (Krf) mener vedtaket i utgangspunktet er poengløst. Hun mener ordføreren har mandatet som kreves, og har ikke tro på at fergedrift er noe som kommer til å bli langvarig.

– Alle ønsker at fergen skal fortsette, men jeg tror ikke det blir langvarig. Etter min mening må vi fortsette arbeidet for tunell mellom Espedal og Frafjord. Fergesamband er usikkert, men når hullet til tunell er sprengt, så vil det aldri mures igjen. Fergedriften kan derimot stanse som følge av mange årsaker. Jeg setter ikke det ene alternativet opp mot det andre, men er tydelig på at tunell er ønskelig, og at det alternativet fortsatt må jobbes for, sier Fløysvik.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

AP: Roar Larsens forslag om å intensivere arbeidet med konsesjon til videre fergedrift fikk nok stemmer. Foto: Frode Olsen

Forslag til vedtak fra Forsand Ap som ble vedtatt sier følgende:

Forsand kommunestyre er svært skuffet over at tunnelen mellom Espedal og Frafjord ble tatt ut av Ryfylkepakken og at vi dermed risikerer at Ryfast blir den eneste forbindelsen til Nord-Jæren.

Av den grunn forventer vi at ordfører intensiverer arbeidet for at det skal bli gitt konsesjon til privat ferje på Høgsfjorden så snart som mulig. Det er svært viktig for den nye kommunen med ei internferje på Høgsfjorden etter at Ryfast er åpnet.

Kommunestyret forutsetter at ordfører/rådmann samtidig prioriterer å få til en forpliktende finansieringspakke med fylkeskommunen for tunnelen Espedal – Frafjord.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...