– Forstår at folk ber om unnskyldning

FORSTÅELSE: Leder i Rogaland KrF og gruppeleder i Sandnes Krf, Oddny Helen Turøy har forståelse for at partikolleger føler for å be velgere om unnskyldning. Foto: Frode Olsen

Leder i Rogaland KrF og gruppeleder i Sandnes KrF, Oddny Helen Turøy, har full forståelse for at to av partiets bystyrerepresentanter ber velgerne om unnskyldning for at partiet søker regjeringssamarbeid med Frp.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

POLITIKK: – Dette har vært vanskelig og jeg har ingen problemer med å forstå at Knut Reier Indrebø og Trond Niemi ber om unnskyldning for at de personlig føler at folk ble ført bak lyset. Det var ingenting før valget som talte for KrF skulle ta et sidevalg i inneværende periode og mange følte nok stor skuffelse da beslutningen om ikke å gå inn i forhandlinger med Solberg-regjeringen ble opphevet, sier Turøy og fortsetter;

– På den andre siden var det heller ingen tegn på at man ville søke regjeringssamarbeid med Ap og Jonas Gahr Støre. Slik sett ville det blitt skuffelse for mange uansett utfall og avgitte løfter.

Ba om unnskyldning

Bakgrunnen for saken er at bystyremedlem Knut Reier Indrebø på sin private Facebook-side la ut et innlegg der han ba velgerne tilgi ham for at han i forkant av forrige valg skråsikkert hadde understreket at KrF ikke kom til å gå i regjering med Frp. Unnskyldningen fra Indrebø ble lagt ut da det ble klart at KrF ville gå i regjeringsforhandlinger med Høyre, Frp og Venstre. Bystyremedlem Trond Niemi fulgte opp med følgende kommentar; «Vi sto på stand og forsikret de som spurte oss om at vi ikke skulle inn i regjering med Frp. Nå kan vi bare beklage og si at vi i KrF ikke ser ut til å holde det løftet».

Indrebø ga allerede før partileder Knut Arild Hareides utspill om å søke regjeringssamarbeid med Ap, beskjed om at han ikke ville ta gjenvalg. I ettertid har Indrebø sagt til Gjesdalbuen at han tviler på at han vil være medlem av KrF dersom KrF i 2021 støtter en valgkamp der også Frp er med.

Tøff tid

Turøy innrømmer at den siste tiden har vært tøff. Rogaland KrF har fått mye kritikk for at delegatene som ble sendt til det ekstraordinære landsmøtet ikke var representativ ut fra medlemmenes standpunkter der én av tre støttet rådet fra partileder Knut Arild Hareide om å søke samarbeid med Ap. Stemmene fra Rogaland ble til slutt utslagsgivende for at partiet valgte å gå inn i regjeringsfornadlinger med Høyre, Frp og Venstre.

– Resultatet i Rogaland ble ikke bra når man i ettertid ser på hvordan prosessen gikk videre og det er beklagelig, men vi hadde liten tid på oss og vi fulgte partiets interne regler. Jeg forstår imidlertid at mindretallet kan føle seg overkjørt for at ting ble som det ble, sier Turøy og fortsetter;

– Det har vært mye kjeft i ettertid, men også mye ros. Nå håper jeg imidlertid at vi kan legge ting bak oss og samles om å drive fram og få gjennomslag for gode KrF-saker som vi alle kan enes om. Personlig synes jeg det skal bli godt å igjen kunne konsentrere meg fullt om politikk framover.

Ifølge Turøy har partiet både mistet og fått nye medlemmer etter retningsvalget.

– På landsbasis har det den senere tiden vært flere utmeldelser enn innmeldelser, mens situasjonen i Rogaland har vært motsatt, sier hun

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...