– Forstår ikke at hun fikk det til

MEDALJEVINNERE: Eline Vik (t.v.) tok bronse på 400m medley og 200m butterfly etter en lengre sykdomsperiode. Eva Sofie Larsen Stangeland (2002) tok sølv på 50m butterfly. Foto: Ivar Flaten

Svømmetrener Helge Ihle hadde ikke lyst til å sende Eline Vik til Bergen Swim Festival. Svømmetalentet, som hadde ligget syk i ti dager, svarte med å ta to bronsemedaljer.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

I helgen deltok Sandnes Svømme- og Livredningsklubb sin elitegruppe på det internasjonale langbanestevnet Bergen Swim Festival, i Aleksander Dale Oen (AdO) arena.

Hele 20 nasjoner, for det meste fra nord Europa, var representert. I tillegg til landslagsvømmere deltok også svømmere i verdensklasse – blant annet Sarah Sjøstrøm, verdensmester og olympisk mester på blant annet 50m og 100m butterfly. Bergen Swim Festival hadde inngått avtale med Tv2 Sportskanalen og alle finalene ble overført.

I tre dager ble det konkurrert i alle svømmearter; fri, rygg, bryst, butterfly og medley) og SSLK var godt representert på de fleste distanser fra sprint til langdistanse.

Knockout-runder

Bergen Swim Festival sitt varemerke er knockout-finaler (utslagsløp) på 50m med unntak av 50m fri, som går som semifinale og finale. De åtte beste i hver klasse går til finalen. I knockoutfinalene svømmes tre heat i hver klasse (junior og senior) hvor tre svømmere går ut etter første heat, deretter to i neste. Premiene deles ut etter resultat fra tredje og siste løp.

SSLK hadde to svømmere som tok seg til junior knockoutfinaler: Eva Sofie Larsen Stangeland (02) kvalifiserte seg på 50m butterfly og hadde beste tid inn i finalen etter forsøkene. Hun var med til siste runde og endte på pallen som beste norske utøver, kun slått av en 01-jente fra Færøyene.

– Eva Sofie imponerte meg. Hun var småsyk, men presterte likevel på et veldig høyt nivå. At hun i tillegg var småskuffet med sølvmedalje, forteller meg bare at hun har en skikkelig vinnerskalle. Det ser jeg positivt på, sier trener Helge Ihle til Sandnesposten.

Martin Skar Talberg kvalifiserte seg til knockout på 50m bryst. Han røk dessverre ut i første utslagning. Talberg kvalifiserte seg også til semifinale på 50m fri.

I tillegg til Stangeland (02) sin pallplassering så fikk SSLK ved Eline Vik (02) bronse på 400m medley og 200m butterfly.

– Eline overrasket enormt, for hun har vært syk i ti dager og bare trent i to og en halv dag før Bergen Swim Festival. At hun senket personlige rekorder og kom til to finaler er enormt bra. Jeg hadde egentlig ikke lyst til å sende henne opp i det hele tatt, så jeg forstår nesten ikke at hun fikk det til, forteller Ihle lattermlildt.

Øvrige resultater

SSLK tok ikke noen nye kvalifiseringskrav på dette stevnet. Men det var likevel mye positivt å ta med seg. Flere av de yngste SSLK-deltakerne forbedret langbanetidene sine. Dennis Gjesdal Hillesund (2004) tok fem nye SSLK-årsklasserekorder.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...