Første skoledag med prikk like sekker

FØRSTE SKOLEDAG: Seksåringene Viljar Bamberg Espeland og Mathias Svandalsflona hadde torsdag første skoledag ved Trones skole. De to kompisene stilte med helt like skolesekker, noe som var stor stas. Foto: Andreas Kydland

Viljar Bamberg Espeland og Mathias Svandalsflona hadde torsdag sin første skoledag på Trones skole.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Det kriblet litt ekstra i magen i dag for både store og små i dag. Aller første skoledag er noe nytt og spennende for både foreldre og elevene.

Ved Trones skole hadde seksåringene Viljar Bamberg Espeland og Mathias Svandalsflona sin første skoledag i dag. Med prikk like skolesekker fylt med penalhus og forventninger var det to spente kompiser som ventet sammen med andre elever og foreldre i skolegården.

– Jeg har dinosaur på ryggsekken og på penalet mitt, forteller Bamberg, tydelig stolt over at både han og kompis Mathias har like tøffe skolesekker på ryggen.

– Vi har grugledet oss litt til i dag. Dette blir noe helt nytt, men vi er sikre på det kommer til å gå bra, sier Viljars foreldre Thomas Espedal og Siv Bamberg.

Selv om første skoledag betyr mange nye fjes, var det heldigvis også flere kjente fjes som dukket opp for de to kameratene i skolegården før rektor ønsket velkommen til skolen.

– I klassen er det noen kjente fra barnehagen og noen fra fotballen, så det er langt fra bare nye ansikter, sier pappa Thomas Espedal.

Klokken ni tok rektor Inger Aarstad Bauge ordet i skolegården og ønsket velkommen til Trones skole.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– VELKOMMEN: Rektor Inger Aarstad Bauge ønsker førsteklassingene velkommen til skolen. Foto: Andreas Kydland

Deretter ble elevene ropt opp etter hvilken klasse de hører til før turen gikk til klasserommet.

Der ønsket lærer Anne Myhre klasse 1A velkommen før foreldrene fikk gå for dagen.

– Nå føler jeg meg helt trygg. Skolen har stålkontroll, sier Siv Bamberg like etter velkomstseansen i klasserommet.

Nå venter en noe annerledes hverdag for dem som foreldre med lekser og annen oppfølging.

– Vi har snakket litt hjemme om at det vil komme lekser framover, og vi er klare til å hjelpe. Vi er i hvert fall ikke noe bekymret lenger. Det virker som en fin klasse og vi er helt trygge på at alt kommer til å gå fint, sier de to foreldrene.

FØRSTE TIME: Lærer Anne Myhre orienterer i klasserommet. Foto: Andreas Kydland

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...